Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Del Toro odstupa s Hobbita

Autor: Belmorn

deltoro_hellboy.jpgTužna vijest za brojne obožavatelje koji iščekuju ekranizaciju Tolkienovog Hobbita, meksički redatelj Guillermo del Toro odstupio je s projekta zbog brojnih produkcijskih zastoja.

Del Toro je u ponedjeljak objavio da zbog brojnih zastoja u produkciji ne može više raditi na dvodjelnom fantasy filmu "Hobbit". Njegova nestrpljivost s odugovlačenjem filma razumljiva je jer nakon njega treba raditi na brojnim drugim projektima za Universal.

Izgleda da zastoji sa snimanjem "Hobbita" proizlaze iz Metro-Goldwyn-Mayerovih financijskih problema. Srećom, Peter Jackson za sada ne napušta projekt, a iako više nije za čelom, del Toro je spreman pomagati oko scenarija. "Hobbit" je trenutno zakazan za 2012. godinu.

Guillermo del Toro će za Universal režirati četiri filma, od kojih je prvi oživljavanje klasičnih monster filmova (ove godine je izišao Wolfman koji je započeo trend). Novi Frankenstein u del Torovoj režiji nastavlja tradiciju, a uslijedit će i "Creature from the Black Lagoon", "The Invisible Man" i "Dracula: Year Zero" pod različitim redateljskim palicama.

Drugi gotički horror kojeg će del Toro režirati jest "Dr. Jekyll and Mr. Hyde", a radit će i remake "Slaughterhouse-Five". Konačno iznenađenje jest ekranizacija Dan Simmonsovog romana "Drood". Uz sve te projekte, meksički redatelj se nada naći vremena i za ono što bi mogao biti prvi mainstream visokobudžetni igrani film prema djelima H. P. Lovecrafta. Riječ je o noveli "At the Mountains of Madness" koju del Toro pokušava progurati protekle četiri godine. Zaposlenom redatelju možemo samo zaželjeti sreću.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona