Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Najavljen Dungeon Crawl Classics RPG

Autor: Miriel

dungeon_crawl_classics_250Goodman Games najavili su poslasticu u atmosferi najstarijih fantasy izdanja roleplaying igara. Za sve old-school gamere Joseph Goodman pripremio je Dungeon Crawl Classics Role Playing Game.

Igra je sazidana na temeljima treće edicije d20 sistema a sam sadržaj je baziran na načelima koja su bila zajednička igrama objavljenima u 70-im godinama prošlog stoljeća. Sve u svemu namjera ovog djela je bila mehanika jednostavnija od većine igara na tržištu s jedinstvenom atmosferom originalne Dungeons & Dragons igre. U fokusu igre je tradicionalno bauljanje dungeonima kao i borba.

Sad se sigurno pitate što je tu toliko različito? Netko baca fireball kraj vas i vi ga pokušate odalamiti s sjekirom po glavi da se spetlja… Neće ići! Stvari tipa attack of opportunity ovdje ne postoje, kao ni featovi niti skill pointovi. Isplanirali ste si kako morate uzeti 3 levela barda, 2 levela fightera i 4 levela roguea kako bi mogli pokriti sve što vam je potrebno da bi ste uzeli prestige klas…ček pa ne postoje prestige klase.

Što je još novo? Počinjete s šest abilitya od kojih je jedan Luck. Ne koriste se minijature kao ni borba na ploči. Rase se ujedno koriste i kao klase. Možete biti ili ratnik ili vilenjak. Igra je prilagođena za niske, srednje i visoke levele, te nije nužno početi na početku. Također bacanje čini ne koristi D&D sistem u kojem se spellovi moraju pripremati. Jedna od pretpostavki pri izradi igre je bila da će neki likovi morati umrijeti kao i da će najjači likovi dugo potrajati u igri. Osim uobičajene postave kocaka koriste se i Zocchi kocke koje uključuju primjerke poput d5, d7 i d24. Kreator obećava brzinu, zabavnost igre kao i prikaz kako je klasični primjerak fantasy igre na početku izgledao.

Goodman Games namjerava pustiti sredinom 2011. otvorenu verziju za testiranje, te će rezultati istog biti uvršteni u finalni produkt, koji je najavljen za studeni ove godine po cijeni od otprilike $35.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona