Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Revolution - pilot

Autor: Exxar

REVOLUTION (2012)

TV serija
Žanr: znanstvena fantastika
Tvorac: Eric Kripke
Uloge:  Zak Orth, Tim Guinee,  Maria Howell, Elizabeth Mitchell

revolution2Nakon odgledanog pilota, zadovoljstvo nam je reći da je Revolution odlično startao. Ova postapokaliptična serija započinje iznenadnim, misterioznim događajem koji uzrokuje globalnu katastrofu - potpuni gubitak električne energije na Zemlji. Ljudska civilizacija vraća se par stotina godina unazad, a društveni sistem se urušava. Petnaest godina nakon toga, preostalo stanovništvo živi u strahu od lokalnih moćnika i njihovih milicija koje se međusobno sukobljavaju u borbi za prevlast nad teritorijem. 

Revolution-Pilot-1x01-Episode-Stills-001U središtu priče nalazi se obitelj čovjeka koji ima saznanja o događaju koji je promijenio svijet. Nakon sukoba s jednom od milicija, njegova kćer, djevojka i prijatelj kreću po pomoć. Putem im se pridružuje putnik namjernik ^^ i cijela stvar pomalo počinje ličiti na putovanje družine kakvo se inače susreće u raznim fantasy djelima (kombinacija ratnik, strijelac, iscjelitelj i čarobnjak koji je, uzgred budi rečeno, bivši Googlov zaposlenik). A gdje su na kraju stigli i tko im je pružio pomoć, saznajte sami.

Priča nije toliko plitka, akcije ne nedostaje, praznog hoda nema, ni dijalozi nisu loši. Radnja je napeta, no  mjestimice predvidljiva. Sve u svemu, serija ostavlja vrlo pozitivan dojam i nadamo se da neće slijediti one koje su dobro započele, a loše i brzo završile. 

Revolution-Pilot-1x01-Episode-Stills-002A sada, nakon hvalospjeva, vrijeme je da se osvrnemo na neke nelogičnosti. Naravno da u pilotu nisu mogli dati odgovore na sva pitanja, ali zaista je čudno zašto se ljudi ne voze na biciklima nego samo jašu, zašto se koriste vatrenim oružjem iz 18. stoljeća kada (barem u Americi, gdje se radnja odvija) postoji dovoljno zaliha modernog oružja i municije koji veze nemaju sa strujom čak i bez da se proizvodi novo te što je s parnim i dizel strojevima? Svi izgledaju kao da su upravo obavili tretman uljepšavanja usprkos tome što je svakodnevnica običnih ljudi, kao  što su naši protagonisti prikazani,  težak rad za opstanak. 

Ukoliko vam sve od navedenog ne smeta i spremni ste pružiti priliku ovoj seriji, podsjećamo vas da je druga epizoda na rasporedu u ponedjeljak, 24. ovog mjeseca.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona