godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Revolution - pilot

Autor: Exxar

REVOLUTION (2012)

TV serija
Žanr: znanstvena fantastika
Tvorac: Eric Kripke
Uloge:  Zak Orth, Tim Guinee,  Maria Howell, Elizabeth Mitchell

revolution2Nakon odgledanog pilota, zadovoljstvo nam je reći da je Revolution odlično startao. Ova postapokaliptična serija započinje iznenadnim, misterioznim događajem koji uzrokuje globalnu katastrofu - potpuni gubitak električne energije na Zemlji. Ljudska civilizacija vraća se par stotina godina unazad, a društveni sistem se urušava. Petnaest godina nakon toga, preostalo stanovništvo živi u strahu od lokalnih moćnika i njihovih milicija koje se međusobno sukobljavaju u borbi za prevlast nad teritorijem. 

Revolution-Pilot-1x01-Episode-Stills-001U središtu priče nalazi se obitelj čovjeka koji ima saznanja o događaju koji je promijenio svijet. Nakon sukoba s jednom od milicija, njegova kćer, djevojka i prijatelj kreću po pomoć. Putem im se pridružuje putnik namjernik ^^ i cijela stvar pomalo počinje ličiti na putovanje družine kakvo se inače susreće u raznim fantasy djelima (kombinacija ratnik, strijelac, iscjelitelj i čarobnjak koji je, uzgred budi rečeno, bivši Googlov zaposlenik). A gdje su na kraju stigli i tko im je pružio pomoć, saznajte sami.

Priča nije toliko plitka, akcije ne nedostaje, praznog hoda nema, ni dijalozi nisu loši. Radnja je napeta, no  mjestimice predvidljiva. Sve u svemu, serija ostavlja vrlo pozitivan dojam i nadamo se da neće slijediti one koje su dobro započele, a loše i brzo završile. 

Revolution-Pilot-1x01-Episode-Stills-002A sada, nakon hvalospjeva, vrijeme je da se osvrnemo na neke nelogičnosti. Naravno da u pilotu nisu mogli dati odgovore na sva pitanja, ali zaista je čudno zašto se ljudi ne voze na biciklima nego samo jašu, zašto se koriste vatrenim oružjem iz 18. stoljeća kada (barem u Americi, gdje se radnja odvija) postoji dovoljno zaliha modernog oružja i municije koji veze nemaju sa strujom čak i bez da se proizvodi novo te što je s parnim i dizel strojevima? Svi izgledaju kao da su upravo obavili tretman uljepšavanja usprkos tome što je svakodnevnica običnih ljudi, kao  što su naši protagonisti prikazani,  težak rad za opstanak. 

Ukoliko vam sve od navedenog ne smeta i spremni ste pružiti priliku ovoj seriji, podsjećamo vas da je druga epizoda na rasporedu u ponedjeljak, 24. ovog mjeseca.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona