kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Heroj (Hero)

Autor: Belmorn

YING XIONG (2002)
Redatelj: Yimou Zhang
Pisci: Feng Li, Bin Wang
Glumci: Jet Li, Tony Leung Chiu Wai, Maggie Cheung, Ziyi Zhang, Daoming Chen, Donnie Yen

hero-jetlee.jpg"Heroj" Yimou Zhanga je art film u punom zamahu koji daleko nadvisuje svjetski poznatog i priznatog "Tigra i Zmaja".

Sama priča je zapravo jednostavna, ali nije ispričana kronološki tako da tek na samom kraju saznajemo zašto se nešto na početku dogodilo upravo tako, što je prava istina i tek tada svi djelovi slagalice dolaze na svoje mjesto. Bezimeni, Slomljeni Mač, Leteći Snijeg i Nebo su glavni akteri ovoga filma. Oni koji su pokazali tko su istinski heroji u feudalnoj Kini rascijepljenoj na više međusobno zaraćenih kraljevstva. Ratnici koji su dosegli visoko stanje svijesti i vještine te mogu letjeti, hodati po vodi i ne obazirati se na gravitaciju. Takvi filmove čije borbe u sebi sadrže i primjese fantasya nazivaju se "wu xia".

hero.jet.sword.jpg"Wu xia" bi u prijevodu značila "viteška borba" jer borci poštuju kodeks časti i bore se za neko više dobro što je i rečeno u samom filmu:

"People give up their lives for many reasons. For friendship, for love, for an ideal. And people kill for the same reasons."

Ta je borba temeljena na konceptu "mača i magije" i osim što borci mogu ispuštati zrake svjetlosti, kroz cijelu borbu pa tako i film protežu se principi istočnjačkih religija i filozofija. Svaka borba u "Heroju" je savršeno koreografirana bilo da se odnosi na borbu dva ratnika bilo da su u pitanju masovne scene.

No, možda ono što najviše zadivljuje u filmu je način na koji je Zhang iskoristio boje i pezajže i stavio ih u službu moćnog i detaljnog naratora same priče. Kroz boje iščitavamo osjećaje likova i razumijevamo njihovo ponašanje. Kada se dvije ratnice susreću u šumi lišće koje se kovitla oko njih u žaru borbe poprima jarku crvenu boju, boju ljubavi i ljubomore. Dok u drugim scenama dominiraju plava ili bijela boja, pejzaž koji je iskorišten za ubojstvo i samoubojstvo ratnika i ratnice koji su istodobno i ljubavnici vrlo slikovito govori o njihovom kraju. Nalazeći se na visokoj stijeni s koje se pruža beskrajan pogled na svijet oko njih, sve je mirno i tiho jer oboje znaju da su to posljednji trenuci njhova života i ljubavi. I prirodne pojave zauzele su svoje mjesto u priči, pa tako sve jači vjetar koji se igra s plamenom svijeće nevjerojatno dobro oslikava atentatorovu neodlučnost u izvršenju danog mu zadatka. U trenutku kada donese odluku vjetar nestaje kao i sva kolebanja samog lika.

Nakon što pogledamo ovaj film osjećamo se ispunjeni viđenim. Ispunjeni pričom, vizualnošću, zvukovima i još dugo poslije sažimamo utiske. U "Heroju" je sve bitno. Od samih glumaca, preko fabule, koreografije borilačkih vještina do pejzaža i prekrasnih boja zastupljenih u svakom segmentu. "Heroj" Yimou Zhanga je pravi pokazatelj današnjeg modernog kineskog filma, remek djelo filmske umjetnosti, art film koji će zadovoljiti sva vaša čula.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona