gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

Prestige

Autor: Belmorn

THE PRESTIGE (2006)
Redatelj:
Christopher Nolan
Pisci: Christopher Priest (knjiga), Jonathan i Christopher Nolan (film)
Glumci: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson, David Bowie

prestige1.jpg"Are you watching closely?" pitanje je koje nam je postavljeno već na početku filma, no ono je zapravo vrlo dobro smišljena obmana koja nastoji odvući pozornost od onoga što je zapravo važno. Kao što to objašnjava lik Michaela Cainea, svaki trik sastoji se od tri dijela. U prvom dijelu mađioničar nam pokazuje nešto sasvim uobičajeno, na neki način želeći reći da ono što ćemo vidjeti neće biti nikakav trik, već prava magija. Nakon toga slijedi zaokret, kada on od običnog predmeta učini nešto neobično. I naposljetku, riječ po kojoj film nosi ime - prestige, svojevrsna nadmoć, ujedno i najteži dio, kada na vlastite oči svjedočimo nečemu šokantnom, nečemu što još nikad u životu nismo vidjeli.

Redatelj Christopher Nolan i ovaj put se pokazao uspješnim u svom poslu, a to je potvrdila i renomirana glumačka ekipa među kojima su Hugh Jackman, Cristian Bale, Michael Caine i Scarlett Johansson. Film je rađen prema romanu engleskog pisca Christophera Priesta i nevjerojatno je zanimljiv zbog toga što to nije priča samo o mađioničarima i njihovim iluzijama, nego o složenosti ljudskog karaktera i snazi opsesije.

prestige2.jpgRadnja je smještena u London krajem 19. i početkom 20. stoljeća, kada su kazališni izvođači uživali veliku popularnost, a u središtu priče su dva mlada iluzionista, Alfred Borden (Christian Bale) i Rupert Angier (Hugh Jackman) koje pratimo na zajedničkom putu do uspjeha. Unatoč dugom prijateljstvu, stvari odjednom kreću po zlu i njih dvoje postaju zakleti protivnici, nastojeći da jedan drugome preotmu velike mađioničarske tajne i unište karijeru. Uradak, kojeg su objeručke prihvatili i publika i kritičari, nekome bi se mogao učiniti još zanimljivijim zbog činjenice da radnje ne bi ni bilo bez našeg Nikole Tesle, kojeg je uspješno odglumio David Bowie.

Film zahtijeva malo veću dozu koncentracije jer sadrži mnoštvo retrospektivnih scena koje malo po malo, sve više upotpunjavaju slagalicu, da bismo na kraju došli do izvanrednog, ali možda već viđenog završetka, koji može stvoriti dojam iznenađenja i oduševljenja, ali ipak ostavlja neku vrstu praznine. ''Publika možda može biti prevarena, ali samo jednom. ''

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona