kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Vitez Tame (The Dark Knight)

Autor: Belmorn

the_dark_knight_outro_poster.jpgNajnovija ekranizacija kultnog šišmiša je najavljivana s velikim hypeom. No, nije ništa pretjerano.

Pogledali smo Viteza tame, koji je jučer stigao u hrvatska kina i moramo reći da je ovo definitivno film godine. Pa, opustite se i pročitajte naš prvi pogled na najnoviji film o Gothamskom mračnom osvetniku.

Svi znamo za pozadinu filma kojeg smo željno iščekivali, čija ekranizacija je po nekima odvela i jednog čovjeka u smrt. Naravno, ovdje mislimo na Heatha Ledgera, koji je utjelovio Batmanovog najvećeg neprijatelja – Jokera. Ledgerov Joker je u ovom filmu višestruko bolji od legendarnog Nicholsonovog, po tome što je mnogo sadističniji, dok mu ne nedostaje ni humora.

Film započinje pljačkom banke, koju pljačkaju klaunovi, a kojima je predvodnik Joker. I već u prvim scenama on pokazuje svoju genijalnost, koja graniči s ludošću. Joker se rješava svojih ortaka i kida sam s novcem. No, to je tek prvi korak ka njegovom velikom planu, iako kroz cijeli film tvrdi da on nikad ne planira.

“Vidiš, ja sam poput psa koji trči za autom. Ne bih znao što učiniti s njim, jednom kad ga uhvatim.” - Joker.

Joker sam sebe naziva kaosom, koji je ubačen u Gotham, dok mu je protuteža Batman, koji predstavlja red. I u nekim trenucima, Joker pobjeđuje. Samom svojom pojavom dovodi čitav grad do ludila, u kojem se i mnogi obični građani koji su do tad vodili uredne živote počinju pretvarati u luđake i kriminalce. Ali Batman samostalno ne može pobijediti Jokera, pa se obraća saveznicima – načelniku Gordonu i državnom tužitelju, Harveyu Dentu, koji kasnije dobiva drukčiju ulogu u priči.

Jokeru je glavna meta Batman i kroz film, on ga više puta pokušava natjerati da se sroza na njegovu razinu, no na kraju ipak uvidi da je Batman oličenje dobra i časti... i ta njegova suprotnost mu se na neki način i svidi.

Nadalje, Batmanov tajni identitet dolazi na vidjelo, no Jokeru se to ne sviđa, pa to pokušava spriječiti, produžujući igru koju vodi s šišmišem. Također, i u ovom dijelu se javlja Lucius Fox, Bruceova (Batman) druga očinska figura. On mu svojim primjerima iz vlastite prošlosti, kad je još uvijek bio tajni agent, pomaže u hvatanju Jokera, na načine koji su nam dosad bili skoro nezamislivi.

No, skrenimo pozornost sad na Denta, kojeg u prvoj polovici filma upoznajemo kao čovjeka visokih načela i velikog zagovornika za očišćenjem ulica Gothama od kriminala. On ubrzo postaje Gothamski bijeli vitez, koji se bori protiv kriminala poput Batmana, no na pošten način, trpajući ih u zatvore sudskim putem. Gotham u njemu vidi spasitelja, dok Batman postaje traženi osvetnik, kriminalac čak. Ali Joker i u njemu vidi neprijatelja, pa ga pokuša iskoristiti da naudi Batmanu. U svemu tome, igrom okolnosti Dent biva ozlijeđen i njegova lijeva strana lica potpuno izgori. Tako Dent postaje Two-face ili Dvolični i želi se osvetiti svima koji su mu naudili, među kojima je i načelnik Gordon, pa i Batman.

U drugoj polovici, radnja filma toliko eskalira, da se od napetosti jedva držite za sjedalo, a posljednja Jokerova radnja je fenomenalna, kao i ona od Dvoličnog.

Sve u svemu, dobro potrošenih tridesetak kuna za savršeni večernji užitak, koji je trajao čak dva i po sata. Redakcija Fantasy-Hr portala ovaj film preporučuje svima!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona