Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Vitez Tame (The Dark Knight)

Autor: Belmorn

the_dark_knight_outro_poster.jpgNajnovija ekranizacija kultnog šišmiša je najavljivana s velikim hypeom. No, nije ništa pretjerano.

Pogledali smo Viteza tame, koji je jučer stigao u hrvatska kina i moramo reći da je ovo definitivno film godine. Pa, opustite se i pročitajte naš prvi pogled na najnoviji film o Gothamskom mračnom osvetniku.

Svi znamo za pozadinu filma kojeg smo željno iščekivali, čija ekranizacija je po nekima odvela i jednog čovjeka u smrt. Naravno, ovdje mislimo na Heatha Ledgera, koji je utjelovio Batmanovog najvećeg neprijatelja – Jokera. Ledgerov Joker je u ovom filmu višestruko bolji od legendarnog Nicholsonovog, po tome što je mnogo sadističniji, dok mu ne nedostaje ni humora.

Film započinje pljačkom banke, koju pljačkaju klaunovi, a kojima je predvodnik Joker. I već u prvim scenama on pokazuje svoju genijalnost, koja graniči s ludošću. Joker se rješava svojih ortaka i kida sam s novcem. No, to je tek prvi korak ka njegovom velikom planu, iako kroz cijeli film tvrdi da on nikad ne planira.

“Vidiš, ja sam poput psa koji trči za autom. Ne bih znao što učiniti s njim, jednom kad ga uhvatim.” - Joker.

Joker sam sebe naziva kaosom, koji je ubačen u Gotham, dok mu je protuteža Batman, koji predstavlja red. I u nekim trenucima, Joker pobjeđuje. Samom svojom pojavom dovodi čitav grad do ludila, u kojem se i mnogi obični građani koji su do tad vodili uredne živote počinju pretvarati u luđake i kriminalce. Ali Batman samostalno ne može pobijediti Jokera, pa se obraća saveznicima – načelniku Gordonu i državnom tužitelju, Harveyu Dentu, koji kasnije dobiva drukčiju ulogu u priči.

Jokeru je glavna meta Batman i kroz film, on ga više puta pokušava natjerati da se sroza na njegovu razinu, no na kraju ipak uvidi da je Batman oličenje dobra i časti... i ta njegova suprotnost mu se na neki način i svidi.

Nadalje, Batmanov tajni identitet dolazi na vidjelo, no Jokeru se to ne sviđa, pa to pokušava spriječiti, produžujući igru koju vodi s šišmišem. Također, i u ovom dijelu se javlja Lucius Fox, Bruceova (Batman) druga očinska figura. On mu svojim primjerima iz vlastite prošlosti, kad je još uvijek bio tajni agent, pomaže u hvatanju Jokera, na načine koji su nam dosad bili skoro nezamislivi.

No, skrenimo pozornost sad na Denta, kojeg u prvoj polovici filma upoznajemo kao čovjeka visokih načela i velikog zagovornika za očišćenjem ulica Gothama od kriminala. On ubrzo postaje Gothamski bijeli vitez, koji se bori protiv kriminala poput Batmana, no na pošten način, trpajući ih u zatvore sudskim putem. Gotham u njemu vidi spasitelja, dok Batman postaje traženi osvetnik, kriminalac čak. Ali Joker i u njemu vidi neprijatelja, pa ga pokuša iskoristiti da naudi Batmanu. U svemu tome, igrom okolnosti Dent biva ozlijeđen i njegova lijeva strana lica potpuno izgori. Tako Dent postaje Two-face ili Dvolični i želi se osvetiti svima koji su mu naudili, među kojima je i načelnik Gordon, pa i Batman.

U drugoj polovici, radnja filma toliko eskalira, da se od napetosti jedva držite za sjedalo, a posljednja Jokerova radnja je fenomenalna, kao i ona od Dvoličnog.

Sve u svemu, dobro potrošenih tridesetak kuna za savršeni večernji užitak, koji je trajao čak dva i po sata. Redakcija Fantasy-Hr portala ovaj film preporučuje svima!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona