kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Deathstalker

Autor: Belmorn

DEATHSTALKER (1983)
Redatelj: James Sbardellati
pisac: Howard R. Cohen
glumci: Rick Hill, Barbi Benton, Richard Brooker, Lana Clarkson, Victor Bo, Bernard Erhard

gladijajator.jpgDeathstalker je prvi od četiri niskobudžetna filma sword and sorcery žanra koji se probio zahvaljujući uspjehu hita Conan the Barbarian godinu dana ranije.
Naslovnu ulogu tumači Rick Hill koji joj se nije vraćao do posljednjeg filma serijala. Deathstalker je bjegunac i ratnik koji ne mari previše za probleme svog carstva. Unatoč tome, vještica ga šalje na misiju da pronađe tri moći stvaranja: magični kalež, amulet i mač, kako bi porazio zlog čarobnjaka Munkara. Nakon što pronalazi mač, Deathstalker otkriva da je Munkar, umoran od vladanja, odlučio organizirati turnir čiji će pobjednik naslijediti carstvo. Ratnici iz svih krajeva svijeta dolaze kako bi se dokazali i izborili za prijestolje i prekrasnu princezu Codill.
Neki od vas se sada pitaju „gdje je ovaj film bio kad sam imao 16 godina?“. Uistinu, jedino 16-godišnjaci mogu uživati u filmu u obliku koji su autori namijenili. Trash fantasy u kojem žene ne koriste ni popularni bikini oklop, već samo uže koje niti ne prekriva grudi, a svi muškarci su nauljeni, bez dlake na prsima i mogu čupati stabla iz korijena.
Ako se želite zabaviti, preporučeno je gledanje filma isključivo u muškom društvu s velikom količinom alkohola. Djevojke će biti odbijene testosteronskim izbojima glavnog junaka i zbog silnih referenci na silovanje i mušku superiornost.

Rick Hill je kroz trash leću u ulozi Deathstalkera naprosto fantastičan. Kao dijete Conana i He-Mana, s dobro izvježbanim pogledom ispod obrva, čovjek ni ne mora znati glumiti. Srećom, akcijski je glumac svladao koreografiju borbe te tako zablistao u jedinom polju u kojem se morao dokazati.
Deathstalkerov libido zaslužuje poseban spomen. Tokom filma se nametne velikom broju žena bez da im se uopće obrati riječima. Autori su vjerojatno pretpostavljali da je takva muškarčina neodoljiva ženama pa se i podrazumijeva da žele spavati s njim.
Nažalost, motivi glavnog lika nikad nisu jasni i prilično su nedosljedni. Ono što bi moglo djelovati kao unutarnji konflikt zapravo ispada kao njegova ne promišljenost i potreba da gleda stvari isključivo iz kratkoročne perspektive.

lignja.jpgKod ovog tipa filmova jako je bitan zlikovac. Čarobnjak Munkar definitivno ima pamtljiv izgled, obrijane glave sa zlom kozjom bradicom i tetovažom lignje koja se ovisno o kadru seli s desne na lijevu polovicu lica. Budući da film obiluje obnaženim grudima, jedino je logično da čarobnjak njegova statusa ima i vlastiti harem.
Do samog kraja filma izgleda samouvjereno i sposobno, što je svakako bitno kad je glavni junak nepobjediva mašina za klanje s kožnim hlačama i zlatnom sabljom.

Film u cijeloj svojoj dužini zabavlja publiku grotesknim ali karikiranim nasiljem, izlizanim dijalozima i prozirnim likovima te smiješnim efektima.
Scenografija i efekti su na razini za godinu proizvodnje i oskudni budžet, a otvorene lokacije u Argentini su zanimljiva zamjena uobičajenoj talijanskoj „mač i sandala“ produkciji.

Ponekad se dogodi da je glazbena podloga bizarno neprikladna onome što se događa na ekranu. Scene borbe u kojima mutirana svinja čupa jednom čovjeku ruku iz ramena kako bi njome mogla tući drugoga prate zvukovi prikladniji jednom dvorskom balu. Scena u bordelu gdje se dvije žene hrvaju u blatu ima živahnu podlogu pjesama Trešnjevačkih mališana.

Atmosfera cijelog filma se može sažeti jednom scenom. Čarobnjak transformira svog pomoćnika u ženu kako bi ovaj mogao ubiti Deathstalkera dok nije na oprezu. Umjesto toga, Deathstalker (nesvjestan da je to muškarac) ga pokuša silovati.

IZJAVA: Iako ih u kontekstu smatra smiješnima, autor ove recenzije se ne slaže s načinom na koji se protagonist filma ophodi s pripadnicama ženskog spola.

Add comment


Security code
Refresh

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona