godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Star Trek Insurrection

Autor: Belmorn

 

star_trek_vi-undiscovered.jpgThe Heart of Darkness, novela koja je inspirirala film „Apocalypse Now“, jedna je od glavnih inspiracija za Insurrection.

Za redateljskom palicom ponovno je Jonathan Frakes koji je sa Generations dokazao da zna što radi. Želja za vječnom mladosti nešto je što je svima poznato. Pa što onda nedostaje ovom filmu? Odgovor je: Baš ništa, pod uvjetom da ga se rastavi na dva dijela i pokaže kao epizode serije. Za film, ova priča je premalena.

Glavni problem je priča. Moore i Braga, tim zaslužan za prošla dva filma, nije bio dostupan za ovaj i tu su se pojavili problemi. Michael Piller, scenarist koji je zaposlen da napiše scenarij bio je veteran Star Treka koji je radio na puno epizoda, ali nikad nije radio na filmu. I to se itekako osjeća. Ovaj film je pisan kao epizoda serije, bez neke motivacije da bude veliki epski projekt kakav bi dobar film morao biti. Nadalje, on je tražio da dobije pravo da učini film manje mračnim od prošloga, što je bilo dijametralno od onoga što su htjeli fanovi. Bez Brage i Moora, Berman i Piller napisali su film kakav su željeli oni i Patrick Stewart, koji je tražio još akcije i još romanse za sebe.

I tu dolazi do jednog od najvećih problema filma. Motivacije. Od teme koja je potencijalno moralno siva i raspravljiva, scenarist i producenti su napravili crno-bijelu crtićku podjelu. Neprijatelji su zli jer su pohlepni, preplašeni i zli, a pozitivci su dobri jer štite manje razvijenu kulturu i jer su dobri. Disney to ne bi „bolje“ napravio. A motivacija se najgore odražava na Picardu. Hrabri, razumni, hladni Picard koji je pokazao u prošlom filmu koliki je frajer. Picard, čija motivacija mentalno silovane osobe je više nego jasna i razumljiva u prošlom filmu, se svodi na činjenicu da je on u pravu jer je u pravu (doslovce na toj razini je bila rasprava) i pomladio se pa želi impresionirati komada. Tužno i žalosno.

ruafo.jpgNegativci su novi, nezanimljivi i poprilično neinspirirani. Rasa ovisnika o estetskoj kirurgiji koja želi vječnu mladost. Zvuči kao svemirski potomci Michaela Jacksona. Samo manje bizarni od njega. I što oni žele? Živjeti vječno i putovati svemirom! I to će, naravno, logički postići tako što će napraviti bazu na drugom kraju planeta i živjeti 5 godina na planetu, 5 godina u svemiru i imati oboje? Ne. Nego će otići u svemir na godine i godine, izvodivši odurne operacije za pomlađivanje na sebi i onda će se vratiti tek kad bude prekasno da se oporave, s manijakalnim i divlje kompliciranim planom u kojem će im pomoći korumpirana Federacija koja je do tog trenutka bila jedna od jačih moralnih sila u svemiru? Da! Negativci i plotline su na razini prve sezone TNG-a. Jedne od lošijih epizoda.

Daljnje gluposti uključuju, ali nisu limitirane na: upravljanje Enterpriseom preko plastičnog joysticka, Data kao luftić, te činjenica da jedna mala migratorska rasa ima pristup tehnologiji naprednijoj od Starfleeta, a sve to skupljeno u jednom životnom vijeku.

Uspjeh filma? 12 milijuna skuplji, s lošijim efektima (nisu dobili ILM da radi efekte), film je zaradio više od 30 milijuna manje od prošlog filma. Ukupno smanjenje? Oko 45 milijuna dolara. S uspjehom od 56% na Rotten Tomatoes i 64 na Metacritic, jasno je svima da je kvaliteta gadno pala.

Po fandomu kruži glasina da se Jonathan Frakes namjerno nije trudio oko ovog filma. Shvatio je da je loš, ali ništa nije mogao, pa je rutinerski odradio svoj dio posla. Ruku na srce, film ima zaista dirljivih momenata, a na trenutke je i zaista smiješan, ali to jednostavno nije dovoljno da spasi ovaj film. Ako niste Star Trek fanatik, potrošite to vrijeme na nešto pametnije, recimo par epizoda TOS-a.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona