Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Štitovi, oklopi, čekići i strijele - nabrijavanje za Avengerse 2

Avengers_movie_logoŠtitovi, oklopi, čekići i strijele ili kako najambiciozniji filmski projekt stoljeća postaje stvarnost.

Dobro možda sam pretjerao s najambiciozniji, ali prilično je blizu toga. Naime, Avengersi polako ali sigurno grade hype koji im je itekako potreban dogodine. U ljetu u kojem izlaze reboot Spidermana, prvi dio adaptacije Hunger Gamesa te naravno sveprisutni Golijat u obliku šišmiša, Avengersima je potreban svaki oblik reklame dostupan. Vidjeli smo kako je Marvel započeo svoju globalnu kampanju kroz nekoliko kratkih scena na kraju svojih dosadašnjih filmova. 

I nedavno je izašao i posljedni dio te slagalice. Captain America je uveo vjerojatno glavni zaplet Avengersa. Cosmic cube. Ispravak netočnog navoda iz prošlog članka. Cube očito ne djeluje kao prsten Green Lanterna nego je samo izvor velike moći. My bad....

redcubeAnyway, film je zapravo bio produženi trailer za Avengerse. Vidimo kako Cap dolazi u sadašnjost, kako je S.H.I.E.L.D. došao do Cube-a i kako je Cube zapravo objekt iz nordijske mitologije. Na što bi se to moglo odnositi, pitamo se? Već vidim Thora kako objašnjava povijest Cube-a uz flashbackove borbi u Aasgardu. Također upoznajemo Starkovog tatu.

I time se vežemo za post-credit scenu Thora, gdje Loki u drugom obliku nalazi Cube. Vjerojatno ju uzima i pokušava osvojiti svijet. I to je to. Nema više filmova sa skrivenim scenama. Još preostaje par trailera i sam film.

Ah, da. Zaboravio sam na 'button' iza creditsa Captaina. Marvel to uporno ne zove teaserom iako je upravo to. Čak i više.

Za sada i dalje nema službene verzije na internetu, već samo snimani. Sigurno postoje bolje verzije, ali ovo je samo first look tako da nije ni važno. Ali vidimo Thora u oklopu, Capa u novom odijelu... i Tony Starka u Black Sabbath majici... genijalno.

Robert-Downey-Jr-The-Avengers-movie-image-600x338Na trenutak se vidi i Loki i time se potvrđuje njegova prisutnost. Navodno se većina ovog teas....buttona nalazi na Helicarrieru, službenom vozilu Avengersa, ali o tome malo kasnije. 

Sada kada znamo kako Loki radi navolje po Zemlji postavlja se pitanje tko ga još podupire. Od izlaska Thora se navode mogućnosti. Jedna od prvih mogućnosti je bio Thanos, negativav iz Thorovih stripova koji uz pomoć svojeg Infinity Gauntleta mogao upravljati svemirom sve dok ga Odin nije pobjedio i uzeo Gauntlet. Mogućnost je isplivala nakon što je u Odinovom 'sefu' viđena sama rukavica.

The-Artifacts-and-Relics-of-Odins-Vault-in-Thor-MovieAli ideja nije toliko zaživjela iako nikad nije opovrgnuta. 

Još jedan izvor negativaca su i Skrulls. Rasa izvanzemaljaca koja može promijeniti oblik u bilo koga. Definitivno zanimljivo i puno potencijala. Ako uključimo i Lokija koji može pretvarati oblik, dolazimo do mogućnosti raskola unutar samih Avengera, izdaja i više umnih igara od samih akcijskih scena.

Još jedan dokaz koji potvrđuje teoriju Skrull su i objavljeni koncepti igre koja se trebala izdati uz film, ali je otkazana. U njima je jasno pokazan Thor koji se bori protiv tzv. Super-Skrulla. Netko je stvarno trebao bolje komunicirati između studija i developera....

Avengers-Video-Game-Skrull-Face-570x314No kako god izgledali negativci, sigurno znamo kako će biti kompjutorski generirani. Zašto? Zbog scene koje su snimali Cap(Chris Evans) i Thor (Chris Hemsworth) snimali na ulicama Clevelanda.

Naime Cleveland je zamjena za New York gdje će se većina radnje događati. 

avengers-chris-hemsworth-chris-evans-set-photo-01-600x464U videu vidimo tipove u čudnim uniformama. To su odjela koja se koriste za image-capturing. Nešto slično kao face-capturing za Golluma ili majmune iz Planeta majmuna. Ovdje se koriste kako bi se vidjela pozicija tijela, ruku, nogu te će generirati zelene gorile u oklopima poslije.  Ovdje je slika iz bliza.

Motion-Capture-Guy-on-The-Avengers-570x427Također je snimljena i oprema koja je naizgled izvanzemaljskog podrijetla, ali ne nužno skrullovska.

alien-weapons-and-spacecraft-on-avengers-setIma još dosta slika produkcije iz Clevelanda.

 Alien-Explosions-in-the-Avengers-1-570x446the-avengers-set-photo-4-600x339

No idemo dalje. Nedavno je timu S.H.I.E.L.D.-a pridodana još jedna agentica. Cobie Smulders, poznatija i kao Robin iz serije 'Kako sam upoznao vašu majku' glumit će agenticu Mariu Hill. Hoće li se ošišati na kratko još nije poznato, ali uski kostim je, nasreću potvrđen.

Cobie-Smulders-may-play-Maria-Hill-in-The-AvengersKada smo već kod uskih kostima, nadavno je na snimanju viđen i Hawkeye (Jeremy Renner) u punom kostimu zajedno s oružjem.

Hawkeye-live-action-movie-costumeU akciji je sudjelovala i Scarlett Johansson u ulozi Black Widow.

Black-Widow-Running-The-Avengers-684x1024

 

Jedini kostim koji još nismo vidjeli je Iron-manov, iz očitih razloga. No nije rečeno kako neće biti promjena. Hoće li zadržati oklop s trokutastim arch reaktorom ili će dobiti sredstva za novi, drugačije dizajnirani oklop?

Za kraj bih još opisao događaje s nedavnog D23 održanog u Americi. Riječ je o konvenciji Disney-a s vijestima njihovih nadolazećih filmova. Među održanim projekcijama bili su i Avengeri.

the-avengers-assembled-at-d23Prikazano je nekoliko minuta i sažetci su odmah stavljeni na internet.

Počinje s Lokijem u staklenom zatvoru. Nick Fury (Samuel L. Jackson) ulazi i prijeti Lokiju: ' Ako pokušaš pobjeći, izlaz je 9 kilometara prema dolje.' Pod se otvara i otkriveno je kako su u avionu. Tu ulazi ona priča o Helicarrieru koju sam spomenuo. 

Ultimates-SHIELD-Helicarrier-570x570Ovako prikazan u stripovima, Helicarrier je zračna utvrda Avengera. Vjerojatno će biti malo ralističniji od ovoga, ali vidjet ćemo. 

Loki se našali kako je ovo impresivan kavez, a Fury mu odgovara kako je stvoren za nešto puno jače od njega. Vjerojatno za Hulka, što kaže kako nije došao na vlastitu volju. Ali očito je ostao, budući da u sljedećoj sceni Avengeri sjede u sobi prikazanoj  već prije, Mark Ruffalo stoji zajedno s drugima.

U sljedećoj sceni Stark stoji iza šanka i priča nekome: 'Ajmo nabrojati koga imamo. Dvoje visoko sposobnih ubojica, poluboga i živuću legendu 2. svjetskog rata.' Za vrijeme svakog imena pokazuju se isječci junaka u borbi. Tada se pokazuje kako Stark priča s Lokijem i kaže: 'I nekako si ih uspio sve naljutiti.'

Loki na to kaže:'Imam vojsku', a Stark kaže:'Mi imamo Hulka.' Zatim se prikazuje Hulkova noga u transformaciji i logo Avengera.

Svi prisutni hvale isječke, a mi čekamo prvi službeni trailer koji navodno izlazi u 10. mjesecu. 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona