Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Potpuno novi igrani svijet za Aladdina

Autor: markohoto

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

Glavni junak je sitni lopov Aladdin koji dođe u posjed čarobne svjetiljke. Duh koji ju nastanjuje obećaje mu ispunjenje tri želje. Magična pomoć će mu biti potrebna ako želi spasiti kraljevstvo od zlog čarobnjaka Jafara i osvojiti srce lijepe princeze Jasmine.

Za Aladinov glas zadužen je Fabijan Pavao Medvešek kojega trenutno možemo vidjeti u ulozi svećenika u seriji Na granici. Princezu Jasminu oživjet će Franka Batelić. Franki je ovo druga uloga Disneyeve princeze. U Vrlo zapetljanoj priči je odradila samo Matovilčine pjevačke dionice. Svestrani Mario Petreković nakon uloge Asterixa, vraća kao još jedan razgovorljivi lik duh iz svjetiljke. Za ljubitelje engleske verzije u istim ulogama će se naći kanadski glumac egipatskih korijena Mena Massoud, Naomi Scott i Will Smith u ulozi duha.

Redatelj Guy Ritchie (Sherlock Holmes, Kralj Arthur: legenda o maču, Zdrpi i briši) pobrinuo se da ovaj film donose i novu verziju pjesme koja je obilježila Aladdina "A Whole New World". Otpjevat će ju ZAYN i Zhavia Ward. Pjesmu su izvorno izveli Peabo Bryson i Regina Belle dok su je Lea Salonga i Brad Kane otpjevali u sceni filma.

Posljednja dva Disneyeva filma rađena tehnikom klasične animacije su Princeza i žabac (2009) te Winnie the Pooh (2011). Nakon skromnog financijskog uspjeha Disney je u proteklom desetljeću odustao od proizvodnje animiranih filmova "zastarjelom" tehnikom i okrenuo se računalnoj animaciji po uzoru na Pixar. Paralelno s tim potezom pokrenuli su niz projekata u kojima su ponovno oživjeli likovi iz animiranih klasika, ali ovaj put u igranom obliku.

Ovogodišnji Aladdin i Kralj lavova, upotpunit će trio prerada iznimno popularnih Disneyevih klasika s početka devedesetih. Ljepotica i zvijer s Emom Watson u naslovnoj ulozi u kinima se vrtio prije dvije godine. Neke od obrada već su dobile nastavke. Drugi dio Alise u zemlji čudesa naslovljen je Alisa iza ogledala (2016), dok će nastavak priče o Zluradoj vili izaći u listopadu pod naslovom Maleficent: Mistress of Evil.

Ostaje otvorena mogućnost da ostali remakeovi dobiju nastavke i postanu unosne franšize. Stoga ne čudi da su već najavljeni izlasci Zvonara crkve Notre Dame, Male sirene, Mulan, Lilo & Stitch, Dame i Skitnice.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona