godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

SFeraKon 2014 - Paralelni svjetovi

Autor: ivako

I ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon. Već nas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Chris-BeckettOvogodišnja zagrebačka konvencija znanstvene fantastike SFerakon održat će se 16.-18. svibnja kao i uvijek - u prostorima Fakulteta elektronike i računarstva. Organizatori iz društva za znanstvenu fantastiku SFera (http://sfera.hr/) ove godine nam donose teme paralelnih svjetova i alternativne povijesti. Objavljeni su i naslovi koji će biti objavljenji u 20. SFerakonskoj zbirci koje možete vidjeti na sljedećem linku -(http://sferakon.org/zbirka/).

Britanski pisac znanstvene fantastike Chris Beckett dolazi kao počasni gost SFerakona. Poznat je po posvećenosti znanstvenoj fantastici kao jedinom žanru u kojem stvara. Neki od značajnijih djela su mu The Holy Machine, The Dark Eden te zadnje objavljenoj zbirci The Peacock Cloack.

Vanredni predavač Nikolas Lloyd je svevrsni čovjek koji je kroz svoje studije prošao kroz arheologiju, psihologiju te filmske režije. Uz to je vodio LARPove, vodio svoj magazin posvećen role-playu, radio na projektu dugometražne steampunk komedije The Adventures of Stoke Mandeville. Trenutno vodi svoj Youtube kanal Lindybeige prezentirajući svoja znanja iz povijesti i širih tema za koji će i u Zagrebu snimati video filmove.

Sve detalje o kotizacijama i njihovim cijenama možete pronaći na ovom linku - http://sferakon.org/sferakon-2014/kotizacije/. Iako satnica još nije objavljena, informacije o predavanjima možete naći na službenoj stranici ovogodišnjeg SFerakona (http://sferakon.org/).

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona