Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

SFeraKon 2014 - Paralelni svjetovi

Autor: ivako

I ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon. Već nas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Chris-BeckettOvogodišnja zagrebačka konvencija znanstvene fantastike SFerakon održat će se 16.-18. svibnja kao i uvijek - u prostorima Fakulteta elektronike i računarstva. Organizatori iz društva za znanstvenu fantastiku SFera (http://sfera.hr/) ove godine nam donose teme paralelnih svjetova i alternativne povijesti. Objavljeni su i naslovi koji će biti objavljenji u 20. SFerakonskoj zbirci koje možete vidjeti na sljedećem linku -(http://sferakon.org/zbirka/).

Britanski pisac znanstvene fantastike Chris Beckett dolazi kao počasni gost SFerakona. Poznat je po posvećenosti znanstvenoj fantastici kao jedinom žanru u kojem stvara. Neki od značajnijih djela su mu The Holy Machine, The Dark Eden te zadnje objavljenoj zbirci The Peacock Cloack.

Vanredni predavač Nikolas Lloyd je svevrsni čovjek koji je kroz svoje studije prošao kroz arheologiju, psihologiju te filmske režije. Uz to je vodio LARPove, vodio svoj magazin posvećen role-playu, radio na projektu dugometražne steampunk komedije The Adventures of Stoke Mandeville. Trenutno vodi svoj Youtube kanal Lindybeige prezentirajući svoja znanja iz povijesti i širih tema za koji će i u Zagrebu snimati video filmove.

Sve detalje o kotizacijama i njihovim cijenama možete pronaći na ovom linku - http://sferakon.org/sferakon-2014/kotizacije/. Iako satnica još nije objavljena, informacije o predavanjima možete naći na službenoj stranici ovogodišnjeg SFerakona (http://sferakon.org/).

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona