jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Steampunk LARP u Eko-selu Žumberak

Autor: Exxar

para18.2. sa početkom u 16 sati održat će se cjelovečernji steampunk LARP u Eko-selu Žumberak. Najavu događaja iz pera organizatora, Svena Nemeta, pročitajte u nastavku vijesti.

 

Para pokreće svijet (1900 g.)

Dvaput godišnje u krčmi nedaleko od Zagreba okupljaju se grofice, baruni, plaćenice, oficiri, avanturisti, vucibatine i kojekakav svijet.

Kocka se, nije da je kockanje zabranjeno, štoviše kocka se u gotovo svim kavanama u Zagrebu no od svakog kockanja grad uzima veliki dio od 30% od ukupne svote s kojom se igra, tako je i u drugim gradovima. Ovdje nema oporezivanja a za razliku od grada druže se razni slojevi i sreću se ljudi raznih interesa. Mjesto je postalo popularno prije dvije godine kad je car silom prilika morao ovdje prenoćiti.

Osim kockanja održava se i aukcija umjetnina i dragocjenosti koje ovdje ne moraju opravdavati svoje porijeklo.

Ovo je mjesto gdje oni manje imućni i na nižim pozicijama traže svoju priliku jer se po kavanama u Zagrebu zna tko u koju pripada a oni moćni hmm... oni isto tako traže svoje prilike no ima i onih koji traže...

Svaki igrač treba isprintati svoj novac prema svoti koju mu određuje njegova profesija. List sa novčanicama možete skinuti sa Google Docsa, gdje također možete pronaći i pravila.

Predviđa se da će LARP trajati do kasno u noć, pa je organizirano besplatno spavanje u potkrovlju (donesite vlastite vreće za spavanje). Ako se sakupi dovoljno zainteresiranih, moguće je i iznajmljivanje bungalova. Više informacija možete saznati, i organizatora kontaktirati, putem Facebook stranice događaja.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona