goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

SRP predavanje - In Nomine

Autor: Exxar

plakatDanas, 9.6. u sklopu Sekcije za role play (SRP) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održat će se sa početkom u 19 sati predstavljanje pen and paper RPG-a In Nomine.

Igru će predstaviti Matko Barišić i Tomislav Nazifović, a mi vam prenosimo službenu najavu:

Koja je priroda stvarnosti? Je li Kršćanstvo u pravu? Kabala? Red Zlatne zore ili Hermesa Trismegistosa? Imaju li Sotonisti pravo kada štuju Sotonu kao arhetip pobunjenika protiv zagušujuće, robovlasničke autoritativnosti monomanijakalnog abrahamističkog božanstva? Sa svim se ovim pitanjima poigrava role-playing igra In Nomine, koja opisuje dug, polagan, opor i podmukao Hladni Rat između Raja i Pakla koji se provodi kroz tri ravni postojanja – Nebo, Eter i Materiju. U In Nomine, likovi preuzimaju ulogu anđela ili demona infiltriranih u čamotinju i svakodnevicu života na Zemlji 21. stoljeća – u Materiji, ali i u prostoru snova, nadanja, kreativnosti ili noćnih mora i stvari koje kuckaju i škripe u noći – Eteru. Igrači se bore za postizanje ciljeva svoje strane – Pakla ili Raja, Riječi svog Zapovjednika (Oganj, Rat, Munja, Požuda, Ljenost, Istina...) na način određen njihovom prirodom tj. pripadnošću jednom od devet Korova Anđela ili devet Redova Demona.

Ako želite saznati tko su Blandine i Beleth, kako se zove Demonski princ Smrti, za koju religiju Arkanđeo Lawrence od Mača smatra da je najbolja za ljude, koja je razlika između Ofanima i Keruba i koliko očiju ima Seraf, i gdje u sve to pašu Zeus, Toth ili jednorozi, dođite na predavanje Matka Barišića i Tomislava Nazifovića kojeg organizira Sekcija za Role-Play Kluba studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu u četvrtak, 9.6.2011 u 19:00 u dvorani D-VI na Filozofskom fakultetu.

Upute za pronalazak dvorane možete pronaći na Facebook stranici SRP-a, a više informacija o sekciji u našem članku.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona