Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Još malo i SFeraKon 2011

Autor: ns1

Za svega nekoliko dana u Zagrebu će se održati najveća domaća znanstveno-fantastična konvencija - SFeraKon 2011. Od 13.5. do 15.5. očekuje vas pregršt predavanja, igara, zabavnog programa, ugodnog druženja i posebnih gostiju.

sferakonZagrebačka SF udruga "SFera" već 33 godine za redom održava SFeraKon, a zadnjih nekoliko godina utaborio se na FER-u. SFeraKon obilježavaju uvijek zanimljivi počasni gosti, zanimljiva predavanja, zabavni program, filmske projekcije, štandovska prodaja, dodjela prestižne nagrade SFERA, te zbirka SF priča koja se dobije na ulasku.

Ove godine SFeraKon 2011 ugostit će čak 4 gosta: Dave Lally (predsjednik europskog SF društva) te 3 pisca srpske fantastike i horora Goran Skrobonja, Oto Oltvanji i Darko Tuševljaković. Dave Lally nam dolazi kao uvod u Eurocon 2012 koji će se održati u Zagrebu za skoro točno godinu dana.

Od predavanja možemo izdvojiti "Philip K. Dick u tvornici snova", "Budučnost knjiga - pogled u idućih 50 godina", "Barbarella - queen of te galaxy", "Kako oprati Lovecraftovo prljavo rublje", "Bankarske zavjere i povijest sukoba", "Tajne poruke starih naroda na stećcima u Hrvatskoj", "Angelo Ritig - zaboravljeni klasik hrvatskog SF-a", "Digitalno retuširanje u SF filmu", "Što znači biti čovjek? Proces dehumanizacije". Više detalja o samim predavanjima možete potražiti na službenoj stranici SFeraKona 2011.

Igre su uvijek dio svake konvencije i okupljaju najviše posjetitelja. Ove godine predstavit će nam se 3 domaće igre: USKOCI, Pandok i Maldoria, ali bit će tu i demonstracije iz Steve Jackson Games radionice, zatim RPG igara poput: GURPS Stargate Atlantis, Transhuman space, GURPS: Dungeon Fantasy - Rappan Athuk, Deus ex Beta, Pathfinder: Council of thieves i Oggovi su pali na tjeme.

A ovo je samo mali dio onoga što vas čeka na SFeraKonu 2011. Objavljivanje satnice se očekuje svaki trenutak, a do tada počnite s planiranjem svojeg vikenda.

Važno je napomenuti kako na SFerakonu 2011 možete kupiti ulaznice za Eurocon 2012 po znatno nižim cijenama, stoga iskoristite priliku!

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona