Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Još igara na Sferakonu 2011.

Autor: Exxar

Osvanule su najave novih igraćih događaja koji će se održati na Sferakonu, i to čak tri LARP-a, četiri pen & paper RPG-a, dvije prezentacije te jedan Playstation 3 turnir. Za detalje pročitajte nastavak vijesti, u kojoj prenosimo službene najave sa sferakon.org:

stargateGURPS STARGATE ATLANTIS
GM: Tomislav Nazifović

Kada su glavne face zauzete, a prijatelji trebaju pomoć protiv nepoznatog i nadmoćnog neprijatelja, na scenu upadate vi! Radnja smještena u prvu polovinu 4. sezone ponovo prezentira stare prijatelje Shepparda i McKaya, ali i novu prijetnju miru u galaksiji. Ako ste ljubitelj Stargate serijala, svakako navratite bez obzira jeste li se već prije susreli sa GURPS-om ili ne.

Kroz igru će također biti prezentiran i GURPS Mass Combat sistem, pa se igračima sa strateškim tendencijama savjetuje da navrate u igraonicu nešto ranije.

thsTRANSHUMAN SPACE
GM: Tomislav Nazifović

Luna City., 2095, 10 godina od katastrofe koja je uništila veliki dio grada. Novi grad, biološki baziran, se polako vraća na staro, s novim načinima zabave. Prisustvujte jednom od prvih Reality Gameova i iskusite paniku u vakuumu!

Transhuman Space je hard-SF biopunk setting za GURPS smješten u ne tako daleku budućnost pri čijoj se izradi iznimno pazilo na realne posljedice utjecaja napredne tehnologije na ljudsko društvo. Moguće je digitalizirati svijest ili stvoriti vlastitu kopiju, napredne umjetne inteligencije se bore za svoja ljudska prava, a oni sa dovoljno novca rađaju savršenu djecu po narudžbi. Više o samome settingu možete saznati na predavanju koje će se održati u subotu popodne, a navečer imate priliku i zaigrati u njemu. A ako se do sada s njime niste susreli, upoznat ćete i GURPS :)
   
dfGURPS DUNGEON FANTASY: RAPPAN ATHUK
GM: Exxar

Nedostaju li vam stari dani kada je vrhunac roleplayinga predstavljalo puzanje tamnicama, probijanje kroz horde monstera te pobjedničko otvaranje ogromnog treasure chesta kojeg je čuvao ogre u prostoriji od 2x2 metra, bez da se itko pitao od čega su svi ti monsteri uopće živjeli i kako je netko uspio strpat ogrea i veliku škrinju u tako malu prostoriju? GURPS Dungeon Fantasy ipak ima malo više smisla od toga, ali sav smisao je podređen upravo dungeoncrawlingu. "Civilizacija" predstavlja mjesto gdje se prodaje loot i kupuju magic itemi, a diplomacija služi isključivo tome kako bi se banda orkova u stražarnici preveslala da im se ukrade oružje te ih se nenaoružane backstaba ballistom. Mislili ste da GURPS nije adekvatan za ovakvu vrstu igre? Živjeli ste u zabludi!

Ali što je to Rappan Athuk? Rappan Athuk je jedan od najpoznatijih killer dungeona za D&D, a vi ćete imati priliku iskusiti njegovu GURPS Dungeon Fantasy konverziju. Dođite i u deset minuta složite lika kombinacijom mnogih dostupnih klasnih i rasnih predložaka, i zaputite se s ostatkom ekipe prema Rappan Athuku i njegovoj okolici. Hoćete li izvući živu glavu i uživati u bogatstvu izvučenom iz dubina? Malo vjerojatno, zapravo igra je predviđena da traje dok se ne dogodi TPK, no i on će poput ostatka sessiona biti urnebesno zabavan. Zadnji preživjeli dobiva pivu!
   
Ima mjesta za osam igrača, a igrati će oni koji se prvi prijave. Samo potražite Exxara u igraonici, a na jednom od stolova biti će i obavijest o prijavama. Lika možete složiti i unaprijed (od ponuđenih predložaka, uz konzultaciju sa GM-om).
   
deusexDEUS EX BETA
GM: Božo Androić

Na ovogodišnjem SFeraKonu imate jedinstvenu priliku igrati beta verziju d20 roleplaying igre Deus Ex. Ova pen & paper igra je u razvoju od kraja 2009. godine, te je prošla brojne iteracije prije nego što je autor, Božo Androić, konačno odlučio kako treba izgledati. Primarna inspiracija je računalna igra Deus Ex iz davne 2000. godine, a dodatna inspiracija za sam svijet dolazi iz mnogo različitih izvora, od Sprawl trilogije Williama Gibsona do filmova poput Blade Runner i Ghost in the Shell. Mehanika same igre nije previše različita od drugih roleplaying igara, osim što u ovoj igri ne postoje koncepti rasa, klasa ili levela. Svaki igrač razvija svog lika točno onako kako on to želi, bez umjetnih ograničenja u razvoju. Ritam borbe i način razvoja najbolje je opisati kao mash-up GURPS-a, D&D-a, Storyteller/Storytelling sustava i ponekog CRPG-a poput Arcanuma i samog Deus Exa. Ukoliko vas privlače teorije urote, cyberpunk distopija 2050.-ih godina i moderna taktička borba, svakako dođite na walk-in sessione koji će se održavati svaki dan. Osim kratkih taktičkih operacija koje će voditi sam tvorac igre, nudi se i radionica likova, gdje se možete sami uvjeriti u jednostavnost i slobodu razvoja heroja bliske budućnosti.

bsginvestigationBATTLESTAR GALACTICA: INVESTIGATION COMMITTEE
Aleksandar Gavrilović
Prijavljeni igrači bit će ubačeni u svijet intrige i misterije kada budu morali otkriti pravu istinu iza bombaškog napada na FTL pogonu u brodu Battlestar Galactice. Glumeći porotu, igrači će imati priliku preispitati stručnjakinju za bombe, inženjera FTL pogona, svjedoka i optuženog, te nakon pomnog razmišljanja pokušati otkriti što se točno dogodilo i je li sve onako kakvim se čini.
Aleksandar Gavrilović, član Starbase Cantine, student FER-a. Predstavljao je Starbase Cantinu na Istrakonu 2011. igrom Star Trek: Double or Nothing, no u zadnje vrijeme opsjednut je Battlestar Galacticom, i serijom i društvenom igrom.

bsgcylonmugshotsCYLON MUGSHOTS RELEASED!
Aleksandar Gavrilović
Na brodu Cloud 9 se održava SFeraKon 3011. Zapovjednik Battlestar Galactice William Adama za pola sata će posjetiti Cloud 9 i održati govor. Iznimno je bitno da se do tada cijeli brod očisti od cylonskih špijuna. Na svu sreću, vi (osiguranje na Cloud 9) ste došli u posjed pet slika Cylonaca koji se nalaze na brodu. Nužno je da se prije Adaminog dolaska na Cloud 9 svih 5 Cylonaca zatvori. Zajedno s Adamom dolazi i poručnik Gaeta koji će dekodirati slike, no tada će već možda biti prekasno.
Aleksandar Gavrilović, član Starbase Cantine, student FER-a. Predstavljao je Starbase Cantinu na Istrakonu 2011. igrom Star Trek: Double or Nothing, no u zadnje vrijeme opsjednut je Battlestar Galacticom, i serijom i društvenom igrom.

innerrpINNERROLEPLAY AS A POSSIBLE WAY FOR PERSONAL ENLIGHTMENT
Ariella Sponza
If, walking down the paths of your lives, you have come to a spot wondering about the sense of all of it – then the time for you to test yourselves into play has arrived: the InnerRolePlay (IRP)!
Starting with tabletop and then moving to LARP, we shall meet nowadays at InnerRolePlay!
Ariella Sponza is a Psychologist living in Trieste, Italy. Traveller and Writer for “deep passion & inner need” she travels by herself trying to meet actual people; so her Project in social aid was born: “S:Nicholas in Puri, India”. At the same time she is published with scientific works, with a novel, and with poetic collections for what she won various Awards. She has been fond of Role Playing for a long time, joining her hobby interest with the professional one; so she has been working for more than ten years in creating a new form of Role Playing, helping people in watching inside themselves to reach a personal enlightenment by solving problems just amusing: the InnerRolePlay!

SRPSEKCIJA ZA ROLE-PLAY I PARNI ZAKON
Božo Špoljarić i Ana Rajner
Predstavljanje Sekcije za role-play - SRP-a - pokrenute u sklopu Kluba studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu. SRP će ovom prilikom najaviti Parni Zakon - gamersku steampunk (mini)konvenciju.
Voditelji su nekoliko godina aktivni LARP-eri i članovi Sekcije za Role-Play - SRP na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

NordicLarpUKORIČENI NORDIC LARP
Božo Špoljarić i Ana Rajner
Višegodišnje iskustvo i eksperimentiranje s mogućnostima LARP-a u skandinavskim zemljama napokon je ukoričeno, s odličnim fotografijama i kratkim opisima, u knjigu - Nordic LARP.
Voditelji su nekoliko godina aktivni LARP-eri i članovi Sekcije za Role-Play - SRP na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

mortalkombatPS3 TURNIR - MORTAL KOMBAT 9
Armin Seferović
U sklopu SFeraKona, udruga Ichidan organizira natjecanje/turnir u Mortal Kombatu 9 na Playstation 3 konzoli. Prijave za turnir primamo na štandu Udruge. Pobjednika očekuje prigodna nagrada. Na štandu Udruge će zainteresirani posjetitelji moći odgledati demonstraciju ili odigrati samu igru i prije turnira.
Armin Seferović rođen je 1989. Studira na Vernu, u Zagrebu.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona