jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Potvrđena mini-konvencija Parni Zakon

Autor: Exxar

plakatParni Zakon prva je u planiranom nizu gamerskih mini-konvencija u organizaciji Sekcije za roleplay Kluba studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a upravo je potvrđeno kako će se održati od 26. do 28. svibnja u Zagrebu.

Konvencija će biti održana u znaku steampunka, a sastojati će se od predavanja vezanih uz live action i pen and paper roleplaying, board gameove itd., tematskih radionica, LARP događaja, igraonica, itd. Mjesto održavanja još nije finalizirano, iako za sada je u planu da se predavanja održe na Filozofskom fakultetu. A najbolje od svega - upad je besplatan!

Okvirni program je:

  • 26.5. i 27.5. od 19.00 do 23.00 - tematska predavanja.
  • 28.5. - od 10.00 nadalje - igraonice, radionice, larp i druženje. Kostimi su neobavezni, ali vrlo poželjni i dobrodošli (osim za larp, za koji jesu obavezni).


Od konkretnih događaja, zasad su potvrđene steampunk radionice u režiji Tajane Štasni i Gorana Magdića te steampunk LARP. Prenosimo vam njegovu službenu najavu:

Zagreb, 1894. Svijet se mijenja nastojeći postati noviji i vrliji. To samo po sebi nije neka vijest, jer svijet to uvijek čini. Ali u ovom trenutku, na ovom mjestu, to čini više.

Održava se svjetska izložba moderne tehnologije u kojoj se ističu Teslini radovi. Vrlo zanimljiv događaj. Dovoljno zanimljiv da privuče razne posjetitelje, od predstavnika svih eminentnih svjetskih velesila (i onih koje to prestaju biti, kao i onih koje to tek žele postati), preko pustolova, avanturista, mutikaša, raznih drugih čudnih svatova, pa čak i ciganske čerge. I nešto JESTE neobično.

Ako želite saznati što, prijavite se na Steampunk LARP u sklopu Parnog Zakona, gamerske steampunk konvencije by SRP. LARP će trajati nekoliko sati (4-6), u subotu, 28.5. od 19.00. Kostimi su obavezni. Prijave su obavezne - do 19.5. (kasnijih prijava nema ni pod kojim uvjetima). Pošaljite opis lika kojeg ćemo onda zajedno doraditi (na e-mail: ancibald(at)gmail.com). Broj igrača je ograničen. Detaljni opis settinga slijedi uskoro.

GM-ovi: Andrej Štefan, Ana Rajner, Ksenija Premuš, Božo Špoljarić.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona