xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

SRP predavanje - Aces & Eights

Autor: Exxar

plakatU četvrtak 14.4. u sklopu Sekcije za role play (SRP) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održat će se sa početkom u 19 sati predavanje o roleplaying igri Aces & Eights.

Predavanje će održati organizator Andrej Štefan, a mi vam prenosimo službenu najavu:

Svi smo u nekom trenutku bili fascinirani Divljim Zapadom, dvobojima točno u podne, šugavim desperadosima i lovcima na glave koji puše cigarilose ili lule, te naravno šerifom koji je ili galantan kao pravi vitez, ili kratkog fitilja i brz na obaraču. E pa, sad ste svi vi koji mislite da ste prestari igrati se kauboja i indijanaca dobili i pravila po kojima se možete igrati, kakti, za ozbiljno!

Aces & Eights je sustav koji ne podržava uobičajene fantasy RPG ideje o klasama, brzog napredovanja kroz ubijanje slučajnih monstruma na koje naletite i kasnijeg pljačkanja njihovih tijela. Isto tako Aces & Eights daje uvid u život na granici između "civilizacije" i "barbarskih" plemena Indijanaca kakav igrači najčešće nisu imali šansu dobiti kroz filmove i serije (osim HBO-ovog Deadwooda!). Čak i iskurni roleplayeri izgledaju poprilično zbunjeno nakon što uspiju posložit svog prvog western lika, pa ćemo pokušati ovaj četvrtak nekako razriješiti zavrzlamu koja se nakon toga dogodi igraču u glavi.

Aces & Eights je izdao Kenzerco 2007. godine, dobila je Origins Award kao najbolja roleplaying igra godine za 2007.-u, i bila je nominirana za četiri ENnie nagrade - za najbolju igru, proizvod godine, najbolja pravila i najbolja produkcija, pa je i dobila srebrnu nagradu za najbolju igru.

Predavanje će se održati u dvorani D6 Filozofskog fakulteta, a upute za njen pronalazak , kao i više informacija o SRP-u možete pronaći na Facebook stranici SRP-a.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona