xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

SRP predavanje - LARP u Hrvatskoj

Autor: Exxar

plakatU četvrtak 24.3. u sklopu Sekcije za role-play (SRP) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održat će se sa početkom u 19 sati predavanje sa temom LARP u Hrvatskoj. U nastavku vijesti vam prenosimo službenu najavu predavanja.

SRP Vam sa ponosom predstavlja predavanje o LARP-u u Hrvatskoj, od njegovih začetaka (vjerojatno negdje u dungeonima Kutikona), preko Zlatnog doba Kutine do (gotovo) današnjih dana. Predavanje će držati Zoran Vlahović, najstariji hrvatski aktivni larper. Što se desilo sa velikim LARP-ovima (sa 100+ igrača) i zašto se to desilo? Na koje su probleme naišli organizatori? Kako je od vrlo ambciozne ideje došlo do tog da se LARP u Kutini više čak ni ne održava? I još mnogo tog. Ukratko, sve što ste htjeli znati o LARP-u, a niste ni znali da možete pitati... Sa veseljem očekujući predavanje, nadamo se da se vidimo.

Predavanje će se održati u dvorani D6 Filozofskog fakulteta, a upute za njen pronalazak , kao i više informacija o SRP-u možete pronaći na Facebook stranici SRP-a.


Također su utvrđene teme četiri predavanja koja će slijediti iza ovoga:

  • 31.3. Tajana Štasni i Goran Magdić održati će predavanje o izradi steampunk kostima i replika.
  • 7.4. Miroslav Wranka će govoriti o LARP-u Majčin Gaj koji se odvija na lokaciji kod Lubene. Opisati će njegov razvoj, stvari koje ga čine drukčijim od ostalih LARP događaja i planove za budućnost.
  • 14.4. Andrej Štefan će održati predavanje o pen and paper RPG-u Aces and Eights od izdavača Kenzer & Company smještenom na divlji zapad.
  • 21.4. članovi LARP udruge Ognjeni Mač predstaviti će svoju udrugu i LARP događaje koje ona organizira.

Više informacija o navedenim predavanjima prenijeti ćemo vam kada one budu dostupne.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona