xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

SRP predavanje - Blue Planet v2 i Synergy

Autor: Exxar

plakat_250Novoosnovana Sekcija za Role Play pri Klubu studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu (SRP) poziva sve zainteresirane na predavanje o Blue Planet RPG-u koje će se u četvrtak 24.2. održati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Predavanje će održati Matko Barišić u dvorani D1 Filozofskog fakulteta sa početkom u 19 sati. Govoriti će o detaljno razrađenom hard-SF settingu Blue Planeta, većinski smještenom na oceanskom planetu Poseidonu čija je centralna tema odnos ljudi prema okolišu. Također će predstaviti i Synergy sustav na kojem je bazirana najnovija verzija igre.

Ovo je drugo po redu predavanje u organizaciji SRP-a, a uskoro ćete na našem portalu moći pročitati više o ovoj sekciji KSFF-a otvorenoj za javnost. Do tada posjetite njihovu Facebook stranicu, pročitajte službenu najavu predavanja ili se pretplatite na Google diskusijsku grupu/mailing listu slanjem poruke na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Blue Planet RPG je igra malog izdavača Biohazad Games po prvi puta objavljena 1997. godine, a 2000. je u suradnji sa Fantasy Flight Games izdana v2 edicija na koju će predavanje biti fokusirano. 2002. Steve Jackson Games  izdali su licenciranu GURPS konverziju, a od 2008. Blue Planet se nalazi u rukama RedBricka koji igru distribuira digitalno.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona