goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

U tijeku "Dani Marije Jurić Zagorke 2010."

Autor: Isenhart

DaniMJZ2010U tijeku je održavanje kulturne manifestacije "Dani Marije Jurić Zagorke". Pozivamo vas da u razdoblju od 23. do 27. studenog 2010. posjetite Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8. Dani Marije Jurić Zagorke su događaj kojim se nastoje uzdignuti djela te istaknute hrvatske novinarke, publicistkinje, ali i afirmirati feminističke teme.

Marija je bila prva profesionalna novinarka i najčitanija hrvatska književnica. Djelovala je u i jedno vrijeme uređivala Obzor. Pokrenula je i uređivala Ženski list, prvi hrvatski časopis za žene, i Hrvaticu. Borila se protiv društvene diskriminacije, mađarizacije i germanizacije te za prava žena. Potpora u književnosti i novinarskom radu bio joj je Josip Juraj Strossmayer, koji je nagovara na pisanje romana. Pisala je romane namijenjene široj publici u kojima isprepliće ljubavne priče s elementima nacionalne povijesti. Brojna su njezina prozna djela dramatizirana i ekranizirana.

Priredit će se i susret s novinarkom Dianom Kučinić koja će, uz čitanje Zagorkinih pisama, prisjetiti svog susreta sa Zagorkinom prijateljicom Šteficom Vrbanić, dodjela nagrade za najbolji studentski rad na temu žena, odnosno rodne problematike te šetnja 'Zagorkinim tragom kroz Zagreb'.

26.11, u okviru "Dana Marije Jurić Zagorke" održat će se Znanstveni skup - "Marija Jurić Zagorka - Život, djelo, naslijeđe : Feminizam, antifeminizam, kriza", u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu. 

Za 27.11, posljednji dan, organizatori sudionicima i građanstvu spremaju šetnju Zagorkinim tragom po Zagrebu. Započinje u Memorijalnom stanu i nastavlja se po najpoznatijim ulicama i trgovima Zagreba. Službeni program možete pročitati na sljedećem linku (pdf oblik).

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona