Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Najava: Rikon 2010.

Autor: Isenhart

Rikon2010Rikon je konvencija fantastike koja u svom programu objedinjuje pregršt predavanja, atraktivne kvizove i igre, radionice i projekcije filmova. Ove godine će biti održan od 8. do 10. listopada. Od predavača "3. Zmaj" najavljujena su poznata imena - Mirko Grdinić, Ivana Delač, Milena Benini, Marko Fančović, Davor Horvatić, Boris Švel i Aleksandar Žiljak.

Organizatori Rikona se ove godine osjećaju darežljivo - biti će podjela nagrada za novu književnu nagradu Artefakt (za djela objavljena u 2009.), zatim i nagrada za najbolji cosplay - upravo zato pozivaju se svi otkačeni, marljivi ljudi da se potrude napraviti što bolji kostim i okušaju u konkurenciji i s veoma kritičnim žirijem. 

Svi su pozvani da na radionicama nauče izrađivati bičeve, ukrašavati u decoupageu, nauče pisati steampunk romane uz pomoć naše spisateljice Irene Rašete, te da se zabave uz izradu demonskih krila. 

Za sve one koji su više od gledanja - pripremili smo za vas originalan i neviđen performans (uz pomoć najtežih knjiga iz medicine) te niz najnovijih filmova i animea. U petak će se okušati mladi neafirmirani i stari afirmirani pisac u čitanju priča spekulativne fikcije za sve one koji vole slušati lijepe stvari. 

Za gejmere tu su i turniri u GOT-u i DnD te netipičan cyberpunk/detektivski LARP. Naši najdraži Jači Banda i Juha Kiitoinen pripremili su za vas i projekcije i kviz o najjačem i najlegendarnijem borcu od svih - Bore Leeju! Za one kojima ni to nije dovoljno, tu je spektakularna igra koja će testirati vaše sposobnosti preživljavanja najezde zombija i još mnogo toga! Svakako zavirite i u program događaja na službenoj stranici udruge 3. Zmaj.

Važno, važno!

Vrlo bitne informacije tiču se mjesta radnje, pa je aktualno da će ipak biti održan na staroj adresi Filozofskog fakulteta u Rijeci (Omladinska 14). Prema tome, ponovno dolazi u obzir noćenje u improviziranoj spavaonici. Za sve dodatne informacije možete se javiti na sljedeće e-mailove ili svojevremeno na info-pultu. 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona