godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Najava: Rikon 2010.

Autor: Isenhart

Rikon2010Rikon je konvencija fantastike koja u svom programu objedinjuje pregršt predavanja, atraktivne kvizove i igre, radionice i projekcije filmova. Ove godine će biti održan od 8. do 10. listopada. Od predavača "3. Zmaj" najavljujena su poznata imena - Mirko Grdinić, Ivana Delač, Milena Benini, Marko Fančović, Davor Horvatić, Boris Švel i Aleksandar Žiljak.

Organizatori Rikona se ove godine osjećaju darežljivo - biti će podjela nagrada za novu književnu nagradu Artefakt (za djela objavljena u 2009.), zatim i nagrada za najbolji cosplay - upravo zato pozivaju se svi otkačeni, marljivi ljudi da se potrude napraviti što bolji kostim i okušaju u konkurenciji i s veoma kritičnim žirijem. 

Svi su pozvani da na radionicama nauče izrađivati bičeve, ukrašavati u decoupageu, nauče pisati steampunk romane uz pomoć naše spisateljice Irene Rašete, te da se zabave uz izradu demonskih krila. 

Za sve one koji su više od gledanja - pripremili smo za vas originalan i neviđen performans (uz pomoć najtežih knjiga iz medicine) te niz najnovijih filmova i animea. U petak će se okušati mladi neafirmirani i stari afirmirani pisac u čitanju priča spekulativne fikcije za sve one koji vole slušati lijepe stvari. 

Za gejmere tu su i turniri u GOT-u i DnD te netipičan cyberpunk/detektivski LARP. Naši najdraži Jači Banda i Juha Kiitoinen pripremili su za vas i projekcije i kviz o najjačem i najlegendarnijem borcu od svih - Bore Leeju! Za one kojima ni to nije dovoljno, tu je spektakularna igra koja će testirati vaše sposobnosti preživljavanja najezde zombija i još mnogo toga! Svakako zavirite i u program događaja na službenoj stranici udruge 3. Zmaj.

Važno, važno!

Vrlo bitne informacije tiču se mjesta radnje, pa je aktualno da će ipak biti održan na staroj adresi Filozofskog fakulteta u Rijeci (Omladinska 14). Prema tome, ponovno dolazi u obzir noćenje u improviziranoj spavaonici. Za sve dodatne informacije možete se javiti na sljedeće e-mailove ili svojevremeno na info-pultu. 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona