gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

Najava: Rikon 2010.

Autor: Isenhart

Rikon2010Rikon je konvencija fantastike koja u svom programu objedinjuje pregršt predavanja, atraktivne kvizove i igre, radionice i projekcije filmova. Ove godine će biti održan od 8. do 10. listopada. Od predavača "3. Zmaj" najavljujena su poznata imena - Mirko Grdinić, Ivana Delač, Milena Benini, Marko Fančović, Davor Horvatić, Boris Švel i Aleksandar Žiljak.

Organizatori Rikona se ove godine osjećaju darežljivo - biti će podjela nagrada za novu književnu nagradu Artefakt (za djela objavljena u 2009.), zatim i nagrada za najbolji cosplay - upravo zato pozivaju se svi otkačeni, marljivi ljudi da se potrude napraviti što bolji kostim i okušaju u konkurenciji i s veoma kritičnim žirijem. 

Svi su pozvani da na radionicama nauče izrađivati bičeve, ukrašavati u decoupageu, nauče pisati steampunk romane uz pomoć naše spisateljice Irene Rašete, te da se zabave uz izradu demonskih krila. 

Za sve one koji su više od gledanja - pripremili smo za vas originalan i neviđen performans (uz pomoć najtežih knjiga iz medicine) te niz najnovijih filmova i animea. U petak će se okušati mladi neafirmirani i stari afirmirani pisac u čitanju priča spekulativne fikcije za sve one koji vole slušati lijepe stvari. 

Za gejmere tu su i turniri u GOT-u i DnD te netipičan cyberpunk/detektivski LARP. Naši najdraži Jači Banda i Juha Kiitoinen pripremili su za vas i projekcije i kviz o najjačem i najlegendarnijem borcu od svih - Bore Leeju! Za one kojima ni to nije dovoljno, tu je spektakularna igra koja će testirati vaše sposobnosti preživljavanja najezde zombija i još mnogo toga! Svakako zavirite i u program događaja na službenoj stranici udruge 3. Zmaj.

Važno, važno!

Vrlo bitne informacije tiču se mjesta radnje, pa je aktualno da će ipak biti održan na staroj adresi Filozofskog fakulteta u Rijeci (Omladinska 14). Prema tome, ponovno dolazi u obzir noćenje u improviziranoj spavaonici. Za sve dodatne informacije možete se javiti na sljedeće e-mailove ili svojevremeno na info-pultu. 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona