goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Mjesec dana do ovogodišnjeg Spiela

Autor: Exxar

spiel-logo.jpgZa mjesec dana počinje Spiel 2010, najveći svjetski sajam igara - prošle godine brojao je oko 150000 posjetitelja. Održavat će se od 21. do 24. listopada u njemačkom gradu Essenu, a na njemu će biti izloženo mnoštvo društvenih igara svih vrsta i žanrova.

Stotine izlagatelja posjetiteljima će predstaviti svoje proizvode, od dječjih igračaka i obiteljskih igara, preko igara na ploči, TCG-ova i pen and paper RPG-ova, do šarolike opreme za LARP i mnogih fantasy, horror i SF suvenira. Na Spielu se mnoge igre mogu nabaviti po niskim cijenama, a one najnovije mogu se nabaviti puno prije nego u trgovinama. Naravno, nabava igara manji je dio ove konvencije - njena najveća draž leži u enormnoj količini igara koje su dostupne za isprobavanje, a njihovi distributeri i stvoritelji jedva čekaju da ih pokažu posjetiteljima.

Dojam koji ovaj događaj ostavlja teško je opisati, no mi smo to ipak pokušali u izvještaju sa prošlogodišnjeg Spiela te u našoj galeriji.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona