Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Sisački viteški turnir 2010.

Autor: Isenhart

viteskiturnirsisak2010.jpgSlužbena stranica grada Siska najavljuje zanimljiv događaj ovog vikenda, sjećanje u slavu i čast svih hrvatskih vitezova i njihovih pobjeda. 18. i 19. lipnja održat će se viteški turnir, a pravila sudjelovanja možete pročitati ovdje.

Prije svega, primijetite da se tradicija viteških turnira u Sisku nastavlja, iako je prošle godine obljetnica preskočena zbog recesije. Tako će Siščani imati priliku podsjetiti se na jedan od najznačajnijih trenutaka iz bogate povijesti vlastitog grada, posebice trenutka kada su sisački hrabri vitezovi zaustavili nadmoćnu tursku vojsku u njenom pohodu prema zapadu. U sjećanje na pobjedu nad Turcima 1593. godine, i u slavu hrvatskim vitezovima, sisačka tvrđava Stari grad ponovno će oživjeti. Turnir obuhvaća srednjovjekovni sajam (trubaduri, kovači, alkemičari), streličarski turnir, izborno natjecanje štitonoša i vitezova.

Posjetitelje će zabavljati udruge odjevene u viteške oklope i djeve odjevene u raskošne haljine zaboravljenih krojeva, a sve to će biti odigrano u atmosferi srednjovjekovne glazbe putujućih svirača. 

Vožnja brodom i vlakićem bajkićem do Starog grada i natrag je potpuno besplatna. Doznajemo kako najmlađe ratnike očekuje dječji turnir. Organizatori su Grad Sisak i Turistička zajednica grada Siska uz potporu Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona