Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

SFera u Profilu: Stota obljetnica rođenja SF urednika Johna Campbella

Autor: Isenhart

cambell.jpg
U četvrtak, 17. lipnja 2010., u 19 sati, SFera i Profil Megastore pozivaju vas na multimedijalno predavanje "Stota obljetnica rođenja najutjecajnijeg urednika SF-a svih vremena - Johna W. Campbella" koje će voditi nagrađivani hrvatski SF pisac i urednik SFerinog glasila "Parseka" Boris Švel.

Predavanje će se održati u prostoru Profil Megastorea, Bogovićeva 7, Zagreb. Slavni Isaac Asimov opisao je Johna W. Campbella kao najjačeg pokretača zbivanja u znanstvenoj fantastici svih vremena. Tu je pohvalu zaslužio kao jedan od prvih urednika SF časopisa zahvaljujući kojima je ovaj žanr zakoračio prema književnosti i dobroj književnoj praksi. 

John Wood Campbell, Jr. rodio se 8. lipnja 1910. godine i kroz pune 34 godine kao urednik časopisa Astounding Science Fiction, kasnije preimenovanog u Analog Science Fiction and Fact, oblikovao je Zlatno doba američke znanstvene fantastike. 

Danas dvije prestižne književne nagrade u žanru nose njegovo ime:
- nagrada The John W. Campbell Memorial Award za najbolji SF roman
- nagrada John W. Campbell za najboljeg novog autora
Kako je živio John W. Campbell, pod kojim je pseudonimom pisao SF, što je poticalo njegove legendarne žestoke i čudne uvodnike i što je sve za SF učinio čovjek koji je objavio prve priče velikana SF-a kao što su Robert A. Heinlein, Theodore Sturgeon, Lester del Rey i A. E. van Vogt, saznajte na SFeri u Profilu koja obilježava stotinu godina od njegova rođenja!

Priopćenje za javnost: društvo SFera

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona