Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Viteški turnir u Gornjoj Stubici 2010.

Autor: Isenhart

stubica2010.jpg
Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije poziva na 10. uzastopni viteški turnir u Gornjoj Stubici koji se održava na području dvorca Oršić i Muzeja seljačkih buna, a bit će održan 12.06.2010.


Uz besplatan posjet muzeju manifestacija, bit će predstavljen i srednjovjekovni događaj u kojem će posjetitelji moći aktivno sudjelovati u programu koji oživljava godine s kraja kasnog srednjeg vijeka. Program također uključuje niz raznolikih kulturnih i turističkih sadržaja s ciljem upoznavanja široke publike sa srednjovjekovnim običajima i načinom života. Ne smijemo zanemariti ni neposredan, zanimljiv način aktivnog sudjelovanja posjetitelja u programu kroz svakodnevnicu feudalnog društva. Gađanjem lukom i strijelom, bacanjem buzdovana i/ili noževa, pa čak i samim promatranjem doznat ćemo kako se nekada živjelo i zabavljalo. Demonstracija viteških borbi i vještina, animacija i upoznavanje posjetitelja s viteškom opremom i oružjem srednjega vijeka pokazat će na koji način se branila čast ili koje su pak vještine bile tražene i cijenjene. 

Kod spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu odvijat će se prikaz života u vojnom logoru te već spomenute igraonice i radionice, a na terasi dvorca Oršić – Muzeju seljačkih buna odjekivat će zvuci renesansne glazbe. Djeca će u perivoju dvorca uživati u lutkarskim predstavama, u 17 sati održat će se masovna bitka – sudjelovanje vitezova i streličara u bitci Vitezova zelingradskih, a u večernjim satima svi su pozvani na ples uz zvuke renesansne glazbe.

Odmah po izlasku u javnost, program i satnica će biti prikazani u kalendaru.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona