Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Umro ilustrator Frazetta

Autor: sabriel

frank_frazetta.jpgFrank Frazetta, poznati američki fantasy i SF ilustrator, preminuo je jučer popodne u bolnici blizu svoje kuće na Floridi u 82. godini, a uzrok smrti je infarkt - javljaju na Comicsbeat.com.

Frazetta je rođen 9. 2. 1928. u New Yorku. Završio je Brooklyn Academy of Fine Arts pod mentorstvom slikara Michaela Falange da bi se zatim okrenuo ilustriranju ponajviše stripova, ali je surađivao i na oslikavanju naslovnica knjiga i plakata za filmove. Kasnije je sudjelovao u kreiranju animiranih filmova (Fire and Ice, 1989.) i oslikavanju glazbenih CD-a. Jedan od zadnjih velikih radova jest suradnja u definiranju scena na filmu 300.

Više o njegovom životu i karijeri te impozantan popis radova možete vidjeti ovdje, a na neslužbenoj autorovoj stranici i njegove ilustracije.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona