aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

5. Legendfest - Poziv umjetnicima i zabavljačima

Autor: Isenhart

legendfest2010.jpgIz riznice novosti portala Culturenet.hr doznajemo kako kreću prijave za aktivno sudjelovanje na 5. po redu Legendfestu: festivalu legendi, mitova i priča Istre koji će se održati 30. i 31. srpnja, te 1. kolovoza u istarskom mjestu Pićan. Tema ovogodišnje festivala su "Kelti u Istri", a umjetnici (ili oni koji se takvima smatraju) mogu slati prijave do 15. travnja.

Za trajanja Festivala, grad Pićan je odjeven u stare istarske tkanine i nošnje, a u zraku je miris dobrog i kvalitetnog vina, prizvuk glagoljice i istarske melodije. Pićnom hodaju divovi, štrige, gusari, vile, Mlečani, carevi, biskupi...

Svaki prostor, prazna kuća, livada ili trg ispunjeni su zanimljivim sadržajima, pa su recitirajući pjesnici, pripovjedači, zabavljači i predstavljači više nego normalna pojava.

Glavni program odvija se na pozornici pod otvorenim nebom. Za vrijeme trajanja festivala posebno je interesantno djeci-posjetiteljima koja se mogu uključiti u radionice i tako sudjelovati u izvođenju predstave koju pripremaju uz stručnog voditelja. Ove se radionice odvijaju cijeli dan.

Cilj i svrha festivala jest popunjavanje kulturno-umjetničke ponude Istre, oživljavanje grada Pićna i tog kraja Istre. Posjetitelji mogu saznati ponešto o Istri, običajima, legendama, pričama i dobro se zabaviti. Organizator događaja je Val kulture.

Pozivaju se svi umjetnici iz bilo kojeg područja umjetnosti da prijave svoje projekte na adresu:
Kulturni centar Kalvarija
Kalvarija 8
51000 Rijeka (za 5. Legendfest)

Prijaviti se može i na: 051/375-866, 091/253-8991, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona