goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Legendfest 2009.

Autor: Isenhart

legendfestprice08.jpgSrednjovjekovne ulice gradića Pićana odišu atmosferom koja će vas na tren maknuti od ovoga svijeta, atmosferom koja podsjeća na bajke i priče čiji autor i vrijeme nastanka odavno nisu poznati. Istra je prepuna takvih priča, legendi i mitova čije se radnje odvijaju po živopisnim njenim šumama i brdima. U Pićan na Legendfest dolaze brojne kazališne skupine, ali i udruge koje svojim predstavama otkrivaju svijet književnih i narodnih priča. Organizator i glavni pokrovitelji su Val Kulture, općina Pićan, Istarska županija i TZ Istre. Ove godine festival će se održavati od 31.07. do 02.08.

Za vrijeme trajanja, grad Pićan odjeven je u stare istarske tkanine; stanovnici u istarskoj nošnji, okus dobrog vina, vizuali glagoljice i zvuci istarske melodije. Pićanom kroče divovi, carevi, zli gusari i vile...

Sve točke/predstave (istarske tematike, priče, legende) odvijaju se na glavnoj pozornici na otvorenom. Za vrijeme trajanja festivala posebno je interesantno djeci posjetiteljima koja se mogu uključiti u radionice i tako sudjelovati u izvođenju predstave koju pripreme uz stručnog voditelja.

Cilj i svrha festivala je popunjavanje kulturno umjetničke ponude Istre, oživljavanje grada Pićana i tog kraja Istre. Posjetitelji mogu saznati ponešto o Istri, običajima, legendama, pričama i dobro se zabaviti kao i svake godine. Pratite ovaj događaj na našem kalendaru ili službenim stranicama Legendfesta.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona