Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Ljeto u gradu Zrinskih 2009.

Autor: Isenhart

ljetozrinskih.jpgZrinski su hrvatska velikaška obitelj koja je tijekom srednjeg vijeka, sve do kraja 17. stoljeća, značajno utjecala na politički, kulturni i društveni život u Hrvatskoj. Počeci uspona dosežu 12. stoljeće, kada knezovi Bribirski iz starog hrvatskog plemena Šubića, zajedno s predstavnicima ostalih hrvatskih velikaških rodova, sklapaju državni ugovor (Pacta Conventa) s ugarskim kraljem Kolomanom iz dinastije Arpadovića.

Manifestacija "Ljeto u gradu Zrinskih 2009" donosi sjećanje na našeg velikana, kao i podsjetnicu na slavu grada Čakovca koji je ujedno i organizator. Prvi dio programa započeo je 25. lipnja te traje do 19. srpnja, a poslije svečanog otvaranja posjetitelji su mogli uživati u kazališnoj predstavi "Nikola Sedmi" koja u centar pažnje stavlja posljednji dan života bana Nikole Zrinskog, njegovu brigu za vlastitu obitelj i narod te pogibiju u Kuršanečkom lugu, a u njegovu je čast u središtu sela podignut obelisk. Svake se godine na spomenuti dan simbolično obilježava obljetnica njegove pogibije. 

Uz brojne kazališne predstave, večeri filmske radionice i koncerte sigurno nećete ostati ravnodušni. Kao primjer navodimo nastup Urbana (12.07) koji će nesumnjivo i ovoga puta oduševiti brojne posjetitelje željne dobre glazbe i zabave.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona