Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Astrofest 2009.

Autor: Isenhart

sun.jpgU noći prijelaza sa 21. na 22.06, Turistička zajednica Višnjana organizira novi Astrofest. Od davnih i knjigama nepoznatih vremena ljudi su odavali počast Suncu kroz molitve i djela. Tako su nastale brojne legende i priče o čaroliji koju jednom godišnje donosi solsticij. Za neupućene, solsticij je najlakše definirati kao termin za trenutak u kojem Sunce dostiže svoju najveću udaljenost u odnosu na ekvator, odnosno trenutak kada Sunce dostiže najsjeverniju i najjužniju točku naše planete.

U najkraćoj noći u godini zaljubljenici u beskrajni svemir i stare običaje već tradicionalno dijele svoju strast i oduševljenje za novim danom što neumorno prethodi.

Danas se ti isti zaljubljenici okupljaju na brdu kraj svjetski poznate višnjanske zvjezdarnice. Uz cjelonoćni program mističnih vjerovanja, usmenih predaja i prigodne atmosfere sigurno ne manjka. Astrofest je nesumnjivo i ove godine okrunjen brojnim posjetiocima. Stoga je i u ovim trenutcima iznimno lako zamisliti prepune parkove pored zvjezdarnice.

"Glas Istre" prenosi komentar načelnika općine A. Matticha kako je ove godine manifestacija vrlo slična doživljaju s onih prethodnih, s manjim izmjenama što se tiče financijskih okvira. Posebno rastužuje činjenica da je događanje skraćeno na jedan dan, umjesto dva. Mi želimo ugodan provod i bajne vremenske uvjete svima koji aktualne sate provode u Tićanu zahvalno čekajući prve zrake jutarnjeg sunca.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona