jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Marsonikon 2012.

DSC08958Marsonikon, u organizaciji SF sekcije ORION, AD GEA X i ZTK SB, održao se u subotu 2. lipnja 2012. godine u Gimnaziji Matije Mesića u Slavonskom Brodu s temom Marsa.

Konvencija je bila sastavljena od predavanja, izloženih štandova izdavača i udruga, odjela multimedije u kojem su puštani filmovi tematike crvenog planeta, te radionica i kviza.

DSC08965Predavanja su većinom bila tematski vezana i solidno posjećena, a za Krešimira Mišaka i njegovo predavanje "Sve piše u novinama tražila se stolica više. Prigodno, na konvenciji se imao prilike kupiti i MARSONIC - prvi broj zbirke kratkih SF priča kojima su autori Brođani - SF entuzijasti.

misakSlavonski se Brod pokazao kao dobro mjesto za održavanje konvencije jer ima svu potrebnu infrastrukturu, a sve je blizu pa se iz prostora gimnazije lako skoknulo do kafića, restorana ili u šetnju jezgrom.

Iako ni posjetitelji niti organizatori nisu znali što da očekuju od prvog Marsonikona, moglo bi se reći da je eksperiment uspio. Većina posjetitelja bila je iz Broda, a domaćini puni gostoprimstva (za goste je pripremljena torta dobrodošlice!) i druželjubivi.

Nadamo se da je prvi Marsonikon početak jačanja organizacije fandoma u Slavoniji te prvi u nizu sličnih susreta ljubitelja spekulativne fikcije u Brodu kojima će broj posjetitelja u narednim godinama rasti.

torta

standovi

reprezentativno

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona