Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Marsonikon 2012.

DSC08958Marsonikon, u organizaciji SF sekcije ORION, AD GEA X i ZTK SB, održao se u subotu 2. lipnja 2012. godine u Gimnaziji Matije Mesića u Slavonskom Brodu s temom Marsa.

Konvencija je bila sastavljena od predavanja, izloženih štandova izdavača i udruga, odjela multimedije u kojem su puštani filmovi tematike crvenog planeta, te radionica i kviza.

DSC08965Predavanja su većinom bila tematski vezana i solidno posjećena, a za Krešimira Mišaka i njegovo predavanje "Sve piše u novinama tražila se stolica više. Prigodno, na konvenciji se imao prilike kupiti i MARSONIC - prvi broj zbirke kratkih SF priča kojima su autori Brođani - SF entuzijasti.

misakSlavonski se Brod pokazao kao dobro mjesto za održavanje konvencije jer ima svu potrebnu infrastrukturu, a sve je blizu pa se iz prostora gimnazije lako skoknulo do kafića, restorana ili u šetnju jezgrom.

Iako ni posjetitelji niti organizatori nisu znali što da očekuju od prvog Marsonikona, moglo bi se reći da je eksperiment uspio. Većina posjetitelja bila je iz Broda, a domaćini puni gostoprimstva (za goste je pripremljena torta dobrodošlice!) i druželjubivi.

Nadamo se da je prvi Marsonikon početak jačanja organizacije fandoma u Slavoniji te prvi u nizu sličnih susreta ljubitelja spekulativne fikcije u Brodu kojima će broj posjetitelja u narednim godinama rasti.

torta

standovi

reprezentativno

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona