Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Viteške igre u Dugom Selu (7. i 8.11.2009)

Autor: Isenhart

pb072958.jpg„Ovo je zemlja Sv. Martina!“ – vikao je templar svakom neprijatelju željnom slave i bogatstva. „Ovdje nemate što tražiti!“. Taj templar je uistinu bio u pravu jer nismo pronašli zlato, nakit iliblistave dijamante. Pronašli smo nešto vrednije - odmor duši i gostoljubivost onih koji su se okupili slaveći dolazak templara na zemlju Sv. Martina prije točno 800 godina.

Zamislit ću da vi koji ovo čitate ipak želite otići u korijene priče, pa najbolje da krenem od samog početka. Nisam siguran za kilometražu, ali automobilom smo iz Zagreba putovali manje od sat vremena. Pokazalo se da sudionike igara poznajemo već dugo vremena. Zelingradski vitezovi nesumnjivo drže reputaciju najaktivnije „družine“ te okupljaju preko 35 članova širokog spektra zanimanja. Naravno da nismo sve ugledali, al' bilo je lijepo nazočiti demonstraciji viteških sposobnosti kad je riječ o borbi prsa u prsa ili streličarskim disciplinama. Osim njih, cijeli događaj je uljepšala udruga "Red Srebrnog Zmaja" iz Zagreba. Nešto više od stotinu ili dvije ljudi također je napreglo lukove ili zajahalo jednog od troje predivnih konja. Visoke i ponosne su te životinje, a izgleda da će ih najviše pamtiti oduševljena populacija najmlađih. To su glasovi generacije koje tek trebaju zavoljeti neke od ljepših strana srednjeg vijeka.

pb072933.jpgViteške igre, pozornica i scenski prostor pronašli su mjesto na livadi u neposrednoj blizini športske dvorane Dugog Sela i nogometnog stadiona NK Dugo Selo. Čitav događaj se odužio na dva dana, iako se sve točke ponavljaju. Ovo je jedan od onih turnira gdje nema puno hodanja. Sretni što je kiša očigledno dala svoje noć prije, krenuli smo dalje do tabora hrabrih vitezova. Ispred se ložila vatra, a netko je slagao svijeće boje lijepog, uranjenog Sunčeva zalaska. Mirisalo je na pečenu divljač i drveni ugljen.

Glede opsadnih strojeva ugledali smo trebuchet, katapult i bojnog ovna. Sve je dakako autentično i funkcionalno, a sam Bog zna koliko su se gospoda namučila da doguraju svu silinu drvarije preko blatnjavog i skliskog terena. Trebalo je samo dočekati večer i spektakularnu opsadu grada kojoj bi zaista dobro došao tračak inovativnosti. Ako smijem primijetiti, "Legenda o lijepoj kneginji i crnom vitezu" doživjela je nekolicinu sitnih promjena što najiskrenije pozdravljam. Borbe su izgledale fantastično, što zahvaljujući uživljenim likovima, što zahvaljujući kvalitetnom osvjetljenju. Gledatelji su, kao i uvijek, oduševljeno klicali.

pb073248.jpgU relativno dugoj pauzi između događanja, čuli smo zagrebački bend Slip. Taj se dašak tradicionalne irske glazbe savršeno uklopio i članovima benda treba priuštiti najiskreniji pljesak. Grupa Slip nastupala je u gotovo svim važnijim klubovima u Zagrebu, diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu.

Program je završio oko 18:30 sati, a posebno vrijedi pohvaliti organizaciju jer nijedna točka nije vremenski odstupala (kako smo na sličnim manifestacijama navikli). Uz noćnu opsadu gradskih zidina i vatrene stihije užarenih kugla koje se kotrljaju prema suhom sijenu nije bilo mjesta za hladnoću u kostima. Svi su promatrali sjajne kostime i siluete kako bitku biju dočaravajući neke stare, u priči i pjesmama zapisane, dane. Ne propustite galeriju ovog povijesnog spektakla.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona