Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Viteški turnir u Podsusedu (18.10.2009.)

Autor: Isenhart

podsusedprva.jpg

Ovaj viteški turnir održan je u čast 800 godina lapele sv. MartinaPustinjaka i 70 godina Župne crkve sv. Ivana Bosca. Da istinu odmahprostremo na vidjelo, priznat ćemo da nas je cijeli ovaj događajpomalo iznenadio, barem što se tiče medijske pozornosti. Plakate nismo vidjeli. Možda jerazlog tome što je ova manifestacija ipak dio nečeg većeg, odnosno dioPodsusedskih svečanosti koje se odvijaju od 23.09. do 11.11. Nadanašnji dan vitezovi Srebrnog Zmaja uspješno su podigli logorsjeverno od glavnog trga četvrti Podsused, u parku pored Konzuma. Događanja su se odvijala natri lokacije:

  • Podsusedski trg
  • Stari grad Susedgrad
  • Kapela sv. Martina

Kako se može pretpostaviti i pročitati na službenom letku, popodne smodočekali prateći povorku "Zmajeva" koji su uz govor i glasni bubanjpoveli nešto manje od stotinjak zainteresiranih na obronke gdje jejednom davno sagrađen Susedgrad. Glasno odjekuje slava Susedgrada štovjerno svjedoče priče i legende koje smo imali priliku poslušati. Također smo bili svjedoci zanimljive poveznice sa zloglasnom Elizabeth Bathory, ženom čiji lik mnogi danas povezuju sa serijskim ubojicama.Toliko o povijesti. Slijedili smo skupinu do parka i vidjeli kratki prikaz viteške borbe. Mnogi su iskoristili situaciju pa ovjekovječili trenutaku obiteljskom albumu. Napominjem da sve slike možete pogledati uportalovoj galeriji: "Viteški turniri i sajmovi".

podsuseddruga.jpgOd oronulih zidovaSusedgrada povorka je koračala do malene kapelice sv. Martina, a ubrzo jeslijedila i povijesna priča o skromnim avanturama Martina Pustinjaka.Ubrzo smo saznali da sajam pruža više, počevši s popodnevnim druženjems vitezovima u logoru pa sve do kreativnih radionica/demonstracijatradicionalnih obrta. Pronašli smo i štand s aromama i tajnama srednjovjekovne parfumerije.

Uz glazbu smo začuli tupe udarce drvenih mačeva,što je posebno razveselilo mlađu populaciju, radosnu i nasmješenudjecu. Za njih je organizirana škola mačevanja, dakako uz pratnjuroditelja i časnih vitezova. Trg se pokazao izvrsnim odabirom zanadolazeći turnir, puhače vatre i borbu plamtećim oružjem. Igra sjene i vatre još jednom se pokazala odličnom zabavom, a sajam je ugostio i nekoliko gostiju iz Dubovca.

Ukratko, posve je očekivano da viteški turnir u trajanju od jednog dana ne može imati više sadržaja nego što je ponuđeno. Ipak imamo zamjerku, a to je vrlo siromašna ponuda kad u jednadžu stavimo pojam gastronomije. Situaciju je malo osvjetlao štand s tradicionalnim kolačima i slasticama, al oni koji su htjeli utažiti "pravu" glad ipak ostadoše ograničeni na kestene..

Turnir je po planovima završen u 20 sati, makar su neke točke programa kasnile. Sve smo dakako zabilježili i fotografijama pa svakako navratite u galeriju.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona