Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Maksimir LARP 12.5.2007.

Autor: Exxar

12. svibnja 2007.g. udruga "Ognjeni mač" je održala prvi jednodnevni LARP u Maksimiru. U organizaciji Dine Jakušića i Lovre Radovčića događaj je doživio pravi uspjeh. U dinamičnoj radnji vješto su isprepleli elemente roleplaya i borbe pokazavši kako se u malo mašte i truda može napraviti odličan LARP. Na događaju koji je trajao od 15 sati do pola sedam navečer sudjelovale su ukupno 22 osobe.

Radnja LARP- započinje u selu Lepinja Donja gdje dvojica starješina (djedica Opančić i djedica Brčić) obznanjuju svojim seljanima da su nakon nedavna osnutka sela zaboravili iskopati bunar. Zato ih šalju Jednorogom satiru koji poznaje podzemne tokove vode te im može reći gdje točno trebaju kopati. Nakon (ne)kratke potrage seljani nalaze ciničnog satira koji od njih, za uslugu, traži savršen štap. Dobivši željeno, satir pristaje otići u selo te ga uz još malo poticaja (vina i roga jednog satira sa štapa djedice Opančića) uspijevaju u potpunosti nagovoriti da im pokaže pravo mjesto. Seljani započnu s kopanjem, međutim, starješine brzo uvide da će se zbog loše gradnje bunar urušiti, a ni dozvolu za gradnju nisu imali! Zato sad seljane šalju u udaljeno selo Lepinja Gornja koje zateknu spaljeno i uništeno. Ratoborni goblini koji su se našli u selu ne čekaju ni trenutka već napadaju seljane. Bitku za selo dobivaju, naravno, seljani te započnu potragu za Mirkom Bunardžijom. Nalaze ga, nažalost, mrtvog, ali on uza se ima dozvolu za gradnju bunara, nacrte i…mrkvu! Starješine mrkvu shvate kao loš, ako ne i vrlo loš znak (jer Mirka su zacijelo pojeli zečevi) i zato seljane -sad već junake-  šalju natrag satiru. Iako ovaj puta ništa nije tražio zauzvrat, trebalo je malo vremena i prijetnji da podrobnije objasni značenje mrkve. Otkriva kako se radi o vrlo opasnom, bijelom zlom Zecu. Junaci šalju izvidnicu, međutim, Zec izvidnicu začara te uz pomoć orkova napada junačku družinu. Započne duga i teška borba, no orci uskoro popadaše jedan za drugim, a za njima i sam Zec. Posljednji mu je udarac zadao svećenik Basil koji je kao svoj pokal dobio zečeve uši. Njegovu je čarobnu mrkvu starješina posadio kako bi i mrkva rasla u njihovom selu, a krzno baci u bunar gdje je pročišćivalo bunarsku vodu. Sam Zec postao je ukusna večera sela Lepinja Donja. Kroz sam LARP provuklo se još nekoliko zanimljivih događaja poput borbe časti za ovcu Mimi popraćenu milozvučnim notama frulice.

Organizatori se zahvaljuju na dolasku sudionicima, kako članovima udruge tako i svim gostima.

Nadamo se ponovnom okupljanju prilikom sljedećeg LARP-a!

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona