Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Izvještaj s LARP događaja 21.-24.05.09

Autor: ns1

img_0475.jpg Za vikend 21.-24.05.09. u Gornjoj Kupčini pokraj Krašića/Jastrebarskog održan je LARP događaj u organizaciji Udruge Ognjeni Mač. Na LARPu je sudjelovalo 20+ ljudi, više od očekivanog, te smo imali i nekoliko ugodnih iznenađenja u vidu posjetilaca koje dugo nismo vidjeli. Domaćini su priredili veliku gozbu u sklopu same igre u čast lokalnom "grofu".

Zahvaljujući izuzetno lijepom vremenu, igra je nesmetano trajala četiri dana tijekom kojih su se dogodili mnogi prevrati. Kada su se stanovnici Lepinja Donjih, koji su preko toplijih mjeseci zarađivali kruh uspostavljajući selo Erlindola u grofoviji Bergamot koje je trebalo služiti kao opskrbna postaja za lokalni rudnik zlata, vratili na svoje poslove u dotičnoj grofoviji, pronašli su blizu sela poveću skupinu neciviliziranih došljaka. Stjepan Vjenceslav pl. Goblinec, selonačelnik, pokušao je sklopiti primirje s došljacima i to je donekle funkcioniralo prvih par sati od susreta. Naime, Goblinec je, podosta grube i zle prirode, stao na žulj dotičnim došljacima te Tionolu Issarinu, sada razbaštinjenom. Stoga su se oni udružili i odlučili stati na kraj Goblincu i njegovim ljudima. I tako, dok je pošten puk radio, Goblinec i barbari vodili su rat u kojem je Goblinec izvukao kraći kraj. Uz njega na vječne poljane odoše i Garry, vjerni Goblinecov izvidnik, Tom Kukuruz, lokalni druid – nesretna žrtva ovoga rata, te došljak s istoka Huang Fa Li i jedan od barbara imenom Dimitri.

img_0525.jpgNo svakom zlu neko dobro, u grad su stigli Sigfried, satirski kovač, misteriozni mudrac te mladi i perspektivni mačevalac Ezio. Koja je sudba Fedre D'Aragon, Goblinecove družice, zasad se ne zna. Pod kraj ovoga izleta u grofoviju Bergamot pronađeni su ostali dijelovi, te je spojen patuljački mač, prvi puta spomenut u Knjizi Života. Funkcija tog mača se još otkriva, a nadamo se da ćemo je otkriti na sljedećem LARP događaju.


Sljedeći izlet u Bergamot jest krajem srpnja 2009. – nadamo se još većem broju posjetitelja.

Lijep pozdrav!

Udruga Ognjeni Mač

Galerija slika

 

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona