Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Preminuo Robert Asprin

Autor: Aronys

robert.jpgU svom domu u New Orleansu, jučer je preminuo veliki pisac SF-a i fantasyja - Robert Asprin (1946.-2008.).

Bob, kako su ga zvali prijatelji, je bio autor mnogih djela, no najpoznatiji je po svojem "Myth" serijalu - sedamnaest knjiga u kojima je opisao svoj humorističan svijet u kojem se isprepliću fantasy i SF. Nadživjeli su ga majka i sestra, a za sobom je ostavio kćer i sina.

Za sobom je ostavio i nekoliko nedovršenih projekata, a trebao je biti i počasnim gostom jedne velike SF konvencije nadolazeći vikend. Ostavio je značajan trag u književnosti, pa tako i životima mnogih obožavatelja i mnoštva likova koje je stvorio.

Pokoj mu duši. 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona