goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Najava SFeraKona 2013!

Autor: Belmorn

sferakon13gohSFeraKon se ove godine održava od 10. do 12. svibnja u prostorijama FER-a, a nedavno su najavljeni i počasni gosti: Danielle Trussoni i Esad Ribić.

Danielle je spisateljica koja se proslavila romanom Angelologija koji spaja elemente krimića, alternativne povijesti i grčke mitologije i biblijskih priča. Nedavno je objavila nastavak Angelopolis, a više o autorici pročitajte ovdje.

Esad Ribić hrvatskoj je publici vjerojatno najpoznatiji po svojim naslovnicama za Algoritmova izdanja Sage o Milesu Vorkosiganu Lois McMaster Bujold i sage Pjesme leda i vatre George R.R. Martina. Američka publika ga pak prepoznaje kao jednog od kvalitetnijih strip ilustratora koji je radio za Vertigo i Marvel, od čega se ističe rad na stripu Loki. Više o Esadu pročitajte ovdje.

Prerano je za puni program, ali su najavljena neka vrlo zanimljiva predavanja o kojima možete pročitati u ovom linku, a danas su objavljeni i dobitnici nagrade SFERICA za dječje literarne i likovne radove.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona