kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Kontakt (Eurocon 2012) - četvrtak i petak

Autor: Belmorn

Četverodnevni Kontakt ovog se vikenda održao u Zagrebu gdje je privukao posjetitelje iz svih krajeva Europe, a neki su čak došli iz Australije i Kanade posjetiti Europsku konvenciju.

ČETVRTAK

2-kontaktOtvorenje i uvodna predavanja bila su smještena u hotelu International, što je redovitim posjetiteljima SFeraKona odmah potvrdilo da se radi o nečemu većem od njihove standardne konvencije. Žamor nas je pak uvjerio da stranih posjetitelja ima barem kao domaćih.

Predavanje Borisa Švela o Austro-Ugarskom Steampunku hrvatski su posjetitelji konvencija već imali prilike čuti, ali je to bilo nešto lokalno i novo za strance. Drugo predavanje bilo je ono o nedavno preminuloj strip legendi Moebiusu koje je držao Marko Fančović. Iz ovog su najviše izvukli oni koji se još nisu upoznali s Moebiusom jer su bili izloženi njegovim radovima i saznali kakav je utjecaj imao na strip, ali i na film.

3-kontaktProgram u Internationalu koncentrirao se isključivo na predavanja i upoznavanje s počasnim gostima, tako da je hodnik tijekom programa bio prazan, osim snimateljskih ekipa raznih TV postaja koji su obavljali intervjue s počasnim gostima i organizatorima konvencije.

Dok je trajao ESFS sastanak o budućim Euroconima, posjetitelji su se uz pitanja i odgovore imali prilike upoznati s Darkom Macanom i Charlesom Strossom, njihovim strastima, radu i budućim planovima.

4-kontaktIako je bio najavljen slobodan ulaz svima koji se u četvrtak pojave u kostimu, iznenadila nas je količina i kvaliteta novih maski. Proteklih godina smo mogli vidjeti uglavnom anime cosplay, ali sada su konvencijom koračali raznolikije figure. Vitezovi i steampunk dame družili su se sa princezom Leiom, Wolverineom i Martyjem McFlyem iz Povratka u budućnost.

5-kontaktOkupivši posjetitelje i goste konvenciju je službeno otvorila Petra Bulić naglasivši da je ovo divna prilika za poticanje komunikacije i razmjenu iskustava između posjetitelja raznih zemalja. Nakon zakuske tulum se preselio u pivnicu uz tamburašku glazbu.

 

PETAK

1-kontaktPočetni dio programa u petak se također odvijao u Internationalu, a nakon potpisivanja knjiga posve se demontirao i ponovno sastavio (baš kao u teleportaciji) na prostoru FER-a. Milena Benini je na engleskom pričala o heroinama u fantasyju te kakva je percepcija snažnih ženskih likova u fikciji. Fokus predavanja bio je na Jirel of Joiry, koja osim ratničke snage, hrabrosti i sklonosti da nosi puni oklop a ne žičani bikini, ima empatiju, samilost i nevoljkost prema budalastim pustolovinama. Time je pokazala da se junaštvo ne svodi isključivo na ubijanje orkova.

7-kontaktNa ESFS mitingu Rumunji i Irci su predlagali program za Eurocon 2014, a u predavaoni je Korado Korlević govorio o Mayama i kalendarskom predviđanju ovogodišnje katastrofe. Predavanje je uranio kako bi stigao iznjeti što više o toj temi pa je isprva bio umjeren broj posjetitelja koji je naglo počeo rasti nakon desetak minuta predavanja na engleskom. Korlević je pričao o društvenom ustroju drevnih Maya, njihovoj graditeljskoj vještini, kanibalizmu i ostalim običajima te greškama koje su konkvistadorski svećenici radili u interpretaciji i prijevodu njihovih tekstova.

Dok su počasni gosti dijelili potpise u Internationalu, volonteri su pripremali selidbu na FER. Poput mrvica koje su Ivica i Marica ostavljali u šumi, volonteri su vezali plave trakice da upute strane posjetitelje prema FER-u. Ugodno su nas iznenadila Zvjezdana vrata koja su postavili pred ulaz i pozivala zaljubljenike u fantastiku da uđu na konvenciju.

8-kontaktNa predavanju o Postmodernističkim poigravanjima u SF filmovima Tomislav Hrastovčak je secirao klasike poput Ratova zvijezda i Blade Runnera na žanrove te objasnio kako se šund i art mogu izmiješati u vrhunski film. Na kraju je zaključio da je postmodernizam uz nove koncepte i ideje donio i reciklažu te komercijalizaciju u žanr, a sve je zaključio kratkim filmom Everything is a remix.

6-kontaktPowers i Glukhovsky su održali svoja Q & A predavanja na kojima su se posjetitelji upoznali s njihovim razmišljanjima i stavovima oko besplatnih knjiga, ali više o tome u idućem izvještaju (o zajedničkoj tribini na tu temu koju su držali u subotu).

Ostala predavanja su imala uobičajeni protok posjetitelja, što ne djeluje naročito zadivljujuće, ali valja imati u obziru da se istovremeno odvija prosječno 6-7 stvari na programu (pa pomnožite "umjereno" sa 6), neke od kojih su na udaljenom drugom katu! Osim raznih predstavljanja knjiga ljudi su mogli pogledati i kratke igrane filmove koje je sa Srpskog festivala fantastike donio Jovan Ristić. Kasnije je prikazan i animirani film Kiyamet Ivana Ramadana.

9-kontaktFinale večeri bio je legendarni SFeraKonski Survivor, a igra je objedinila najpopularnije izazove proteklih godina. Sudionici su morali natrpati usta napolitankama, pravilno nacrtati unutarnje organa na torzu suigrača i sastaviti kemijske spojeve od vlastitih tijela.

Slijedi izvještaj subote i nedjelje, a uskoro možete očekivati i intervjue s počasnim gostima te nezaobilazni Vox Populi!

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona