xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

SFeraKon 2011 nedjelja

Autor: Belmorn

Na posljednji dan SFeraKona kiša je uplela svoje prste i nagovorila posjetitelje da pričekaju dok ne prestane i zaobiđu prva predavanja.

sferakon2011 grunfova radionicaNa sreću to nije utjecalo na posjećenost predavanja o misterijama u fizici Davora Horvatića koje je bilo krcato, za razliku od njegovog subotnjge odgovaranje na pitanja znatiželjnika. Darko Tuševljaković je uz pomoć Gorana Skrobonje i Oto Oltvanjia vodio natjecanje u pisanu priče dužine Twitter formata od 140 znakova. Skobrnja je nakon toga održao predavanje o izazovima pisanja fantastike u regiji, te podijelio s publikom svoja iskustva s prijevodima i izdavačkim kućama.

U svojem posljednjem predavanju ove godine Dave Lally je pričao o onome što najbolje poznaje - povijesti Britanskog TV SF-a. Počevši od nastanka BBC-a i konkurentne privatne ITV kuće, Lally je paralelno uspoređivao njihov pristup SF emisijama (drsko s manjim budgetom i ziheraški s većim) od kojih je izdvojio Quatermass, Doctora Whoa, Avengerse i Red Dwarf. Nakon predavanja ponosno je, premijerno u Hrvatskoj, prikazao film Lunopolis.

Grunfova radionica ovog je puta za zadatak imala izvesti funkcionalan most što su ljudi s više ili manje uspjeha izveli. Motivacije je bilo jer se ipak gradilo za čokoladu. Testirla se nosivost mosta dolijevanjem vode u kantu utega.

SFerakon 2011 - aukcija knjiga by ŽiljakOni koji su čekali aukciju knjiga u vodstvu Aleksandra Žiljka malo su se razočarali, ali ne njegovim duhovitim metodama prodaje, već slabom ponudom knjiga. Većina poželjnih naslova i ranije je bila dostupna na štandovima, a na aukciji su se našli i mainstream naslovi (iako je Hamlet tehnički i ghost story kako kaže Žiljak).

SFeraKon 2011 je jedan od najposjećenijih SFeraKona u zadnjih nekoliko godina. Broji se preko 1000 prodanih ulaznica što svakako ulazi u sferu rekordnih posjećenosti. Zanimljivo je što su organizatori ove godine manje pažnje posvetili SFeraKona nego inače zbog nadolazećeg Eurocona 2012, što su iskusniji konvencijaši osjetili, ali sve u svemu možemo zaključiti kako je bila uspješna konvencija. Prostor s udrugama je napokon primio svoju staru živost pa su se predstavili "Ognjeni mač", "USS Croatia", "Mos Croatia Spaceport", "Ichidan" i "Starbase Cantina". Svakako je bilo zanimljivo vidjeti 3 nova domaća proizvođača društvenih igara koji su predstavili svoje proizvode poput "Pandok", "USKOCI" i "Maldoria".

Nadamo se kako ćete iduće godine doći u još većem broju na četverodnevni Eurocon 2012 pod nazivom Kontakt čiji će gosti biti Darko Macan i Tim Powers.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona