Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

SFeraKon 2010. (subota, 24.4.)

Autor: Isenhart

subnews.jpg

Subota kao najskuplji, ali i najbogatiji dan konvencije očekivano je privukla više ljudi nego petak. SFeraKon se žustro nastavio tamo gdje smo ga i pauzirali, a za vas smo pohvatali smo najzanimljivije trenutke; pročitajte ih u sljedećem tekstu. 
Rano popodne se posvetilo autorima SF-a iz BIH, promociji koju je vodio Alen Tadić, a odmah nakon toga uslijedio je već poznati Laboratorij fantastike u režiji Zorana Krušvara. Dobro raspoloženje iskoristili smo za prijavu na SF kviz sa različito vrednovanim poenima iz čak nekoliko kategorija (Star Trek, Star Wars, LOTR, superheroji itd...) Nećemo spominjati završni plasman, ali zato nastavljamo s reportom. Od zabavnog programa rado ćemo se osvrnuti na izvrsnu radionicu steampunk dragunlija Gorana Magdića, a iz pouzdanih izvora saznajemo da je zainteresiranost posjetitelja nadišla sva očekivanja. Izrađeno je mnogo narukvica, ogrlica i čudesa domaće izrade - uglavnom od kože. Još jedna, ovoga puta virtualna zabava privukla je odvažne na prijavu za turnir u Tekken 6., planetarno popularnoj adrenalinskoj tabačini. Što zaključiti? Bitke su bile neizvjesne do samog kraja. Turnir je vodio Jure Volarević. Održana je i tribina UBIQ #6, a riječ su vodili Aleksandar Žiljak i Tomislav Šakić.
Poseban događaj večeri bio je Cosplay u kojem je sudjelovalo čak 13 natjecatelja, što je dramatičan uspjeh nakon prošle godine kada smo kostimirane sudionike brojali na prste jedne ruke. Čestitamo svim sudionicima, a posebno članici našeg Eydis foruma Misylia na osvojenom srebru. Pozicija na tronu je u svakom pogledu opravdana. 
Pola sata kasnije stiže i dobrotvorna geek aukcija, skup nasmijanih lica i odlične zabave gdje je svaka kuna skupljena kao donacija za zakladu Ana Rukavina.
 
cosmala.jpg
U rasponu od čak 2 sata čuli smo predstavljanje knjiga Iana McDonalda, a potom je održao interesantnu radionicu na temu wordbuidlinga. Slijedi predavanje druge počasne gošće Milene Benini koja je pred ispunjenom Sivom sobom održala predavanje o steampunku i ideologiji prčkanja. Milena je uspješno povuka paralelu s modernim tehnološkim "čudom" poput iPada, te objasnila zašto takvi zatvoreni sustavi nisu nimalo ugledni u očima poklonika steampunka. 
subigra.jpgVećinu onoga što smo opisali i spomenuli možete pronaći u fotografijama odnosno galeriji koja će biti postavljena početkom sljedećeg radnog tjedna. Ovaj SFerakon je zablistao u pogledu odlično organizirane igraonice, kao i pristupa koji je dozvolio da igrači za stol moraju donijeti samo hrpu dobre volje čak i da ne znaju pravila. Land of Magic i Steve Jackson Games demonstracije samo su dio onoga što je mnogima dalo povod da "bace" kockicu. 

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona