kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

SFeraKon 2010.(petak, 23.4.)

Autor: Isenhart

news.jpg
Iako se kartanju, druženju i avanturama oko šanka još ne nazire kraj, upravo je završio prvi dan trodnevne konvencije SFeraKon koju najavljujemo i toliko žarko očekujemo posljednjih mjesec dana.
SFerakon je počeo uz jedva primjetno kašnjenje, a već solidan dio posade, volontera i organizatora se nalazio na mjestu događaja čak nekoliko sati prije. Cilj ovoga reporta je da donekle steknete dojam što smo i kako doživjeli, kako sa položaja posjetioca - tako i službenog pokrovitelja.

Prva točka na programu spadala je pod kategoriju prezentacija, a svodi se na priču o Pegazarima Ivane D. Horvatinčić i Cabronu Irene Rašete, priču koju su posjetitelji uredno odslušali paralelno uz znanstveno predavanje o udaru asteroida Apophisa 2036. godine. Dejan Vinković, predavač spomenute teme, pojasnio je detalje, šanse i zablude koje muče naivnu javnost i ljude kojima astronomija i nije jača strana. Prijeti li nam apokaliptični i sudbonosni udar opakog Apophisa? Kada i koliko pouzdano? To je samo dio pitanja na koje je docent fizike na splitskom PMF-u dao odgovor.
ian.jpg
Uslijedio je po mnogima najočekivaniji dio, trenutak kada smo upoznali počasnog ovogodišnjeg gosta Iana McDonalda, poznatog i mnogo puta hvaljenog britanskog SF pisca. Prvi (i najupečatljiviji) dojam kojeg je svatko "pobrao" ulaskom u prostoriju bijaše više no ležerna atmosfera i komunikacija McDonalda s publikom. Koliko tu zasluge treba pridodati limenci Bavarije na stolu, nećemo razglabati. Doznali smo hrpu detalja i životne običaje, anegdote čovjeka koji je SF počeo pisati još kao dječak. Budući da mnogo putuje, Ian je objasnio na koji način crpi inspiraciju iz mjesta koje vidi, odnosno ljudi koje upoznaje. Prigoda je iskorištena da usput pohvali hrvatsko pivo, hranu i publiku. Ian je također pričao o svojim romanima (očigledno), te ilustirrao svoje zanimanje za zemlje trećeg svijeta. Svaki ton, svaka riječ i rečenica imala je humorističnu notu pa je publika ostala oduševljena. Ian će sutra nastaviti svoj dio Wordbuilding programa tako da toplo potičemo nazočenje.
Korak dalje, u "bijeloj" predavaoni okupljeni su poslušali mladog prvostupnika kultorologije Doriana Celcera u intrigantnoj raspravi o fenomenu zvanom George Melies, filmskoj pojavi koja je ostala zapamćena kao nesumnjivi velikan fantastike i specijalnih efekata bujne mašte. Iako nismo prisustvovali zbog istovremene točke Iana McDonalda, stekli smo dojam da je ovo predavanje publika rado ispratila do samoga kraja.
Malo je filmova koji su u 2010. godini podigli toliko prašine kao Avatar, a upravo to je razlog zbog kojeg smo i mi odlučili dio dragocjenog vremena posvetiti predavanju Aleksandra Žiljka. Što je James Cameron htio predočiti svijetu, podvaliti ili ukazati? Kako se priča o filmu koji je pomaknuo tehničke granice filmske umjetnosti uklapa u našu ovogodišnju temu SFerakona?
humanost.jpg
Niz predavanja nas dovodi do posljednje edukativne točke, a to je završno predavanje Marka Pjenovića o transhumanizmu. Koliko ovaj smjer i nastojanje idu daleko u prošlost, tek smo sada uistinu spoznali. Pogledali smo prošle, ali i sadašnje trendove nastojanja briljantnih umova čovječanstva da u pogledu spajanja čovjeka i stroja ostvare napredak ljudske rase. Mnogi su ovo predavanje ocijenili kao najinteresantnije večeras. Preostaje da vidimo što donosi sutra...
Da se vratimo na malo spontaniji i zabavniji sadržaj, reći ćemo da je SFeraKon uspio ponoviti ono po čemu je karakterističan, a to je ugodna kombinacija edukativnog sadržaja i druženja prisutnih. Uz ogrooooomni broj stolnih društvenih/strateških igara, Tekken tabačinu, štandove s knjigama/romanima/stripovima te gostovanje Udruga poput USS Croatia ili fantastičnih kreacije Aždaje, malo kome je bilo dosadno. Već stalni posjetitelji/sudionici u konvencijama poput Exxara, Gorana "Magi" Magdića, Gorana "Flo" Dimića, Gorana "Psycho" Bjelića  te nekoličine drugih pokazali su svoje vještine u vođenju i predstavljanju igara.
Toliko za danas, odmorite pamet i tijelo jer sutra je novi dan. Vidimo se!

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona