kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Završetak Sferakona 2007

Autor: ns1

U znaku cybergreena
(Pokreta za čistu industriju, jer 'zeleno' je seksi)

 Zadnji dan (u nedjelju, 22.04.2007) trodnevne konvencije SFeraKon 2007 (www.sferakon.hr)., koja se održava u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva bit će u znaku cybergreena – pokreta za čistu energiju. Na taj način SFeraKon će se priključiti obilježavanju Dana planeta Zemlje.

Osim što su organizatori pokrenuli veliku akciju reciklaže na SFeraKonu, a u sklopu koje će se sve smeće koje ostave posjetitelji konvencije reciklirati (odvojiti PET i druga ambalaža), također će se na konvenciji održati niz zanimljivih predavanja o Zemlji i čistoj energiji.

Drugim riječima, sutra, u nedjelju, Davor Horvatić sa zagrebačkog PMF-a govorit će o tome "Zašto je moderna fizika fantastičnija od znanstvene fantastike?". Nadalje, Damir Mikuličić održat će predavanje pod nazivom "Zemlja, taj naš svemirski brod", a Bojan Pećnik predavat će o nastanku planeta.

Počasni gost SFeraKona, Bruce Sterling, jedan od začetnika cyberpunka i ugledni svjetski futurolog, govorit će o našoj budućnosti na svom predavanju o futurologiji. Sterling je 1998. godine utemeljio pokret Veridian Design (www.viridiandesign.org), koji promiće ideju cybergreena. To je pokret za zelenu (čistu) industriju. Sterling smatra da 'zeleno' mora biti seksi da bi ga društvo prihvatilo, te svoj projekt Veridian Design tako i promovira.

"Prije devet godina shvatio sam da će nakon eksplozije internetskog 'dot-coma' uslijediti eksplozija 'dot-greena', odnosno cybergreena. Stoga sam pokrenuo projekt Veridian Design koji promiće cybergreen. Neki su to shvatili, a neki još uvijek ne, i misle da se šalim. Oni i dalje misle da 'zeleno' znači 'alternativno'. No, u 21. stoljeću 'zeleno' će biti svuda oko nas i ta će promjena obilježiti suvremeni kapitalizam. Poruka je jednostavna - tvrtkama se ne isplati ubijati svoje korisnike! Mnoge su kompanije to već shvatile, a u 2007. godini 'zeleno' je više seksi nego će biti ikad poslije, jer sada nam slijedi odlazak 'smeđih' industrija", izjavio je Bruce Sterling, začetnik cybergreen pokreta Veridian Design i počasni gost SFeraKona 2007.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona