godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Rikon 2010. petak

Autor: Belmorn

PA088967Jučer je u prostorijama Filozofskog fakulteta počeo rikonski vikend. Petak je proveden u znaku opuštenog druženja i predavanja.

Prošlogodišnja lokacija Astronomskog centra nažalost nije zadržana za ovogodišnju konvenciju, ali su prostorije starog Filozofskog fakulteta dovoljno prostrane da u svoje hodnike smjeste veliki broj posjetitelja. Ugodno vrijeme značilo je i druženje pred ulazom, i to u kasne sate daleko nakon kraja programa.

Marko Fančović otvorio je predavanjem o Timu Powersu i njegovom opusu. U duljinu je pričao o njegovom prijateljstvu s Philipom K. Dickom, počecima steampunka i drugim zanimljivostima. Kao autor "Na čudnijim plimama", Powers je htio provesti večer s Deppom, glumcem koji tumači glavnu ulogu u novim Piratima inspiriranim upravo tom knjigom. Fančović barata i drugom trivijom pa publika s njegovog predavanja izlazi sa smiješkom.

PA088956Predavanja koja su uslijedila redoviti su posjetitelji konvencija već imali priliku odslušati. Boris Švel je reprizirao priču o austro-ugarskom stempunku, tehnološkom razvoju monarhije, njenom naoružanju i razlozima njihovog poraza u Prvom svjetskom ratu.

Samoprozvani "Čovjek u kariranoj košulji", Aleksandar Žiljak, je pak kroz leću Aliena sažeo cijelu dotadašnju povijest SF-a na filmu, kao i analizirao paralele s Hladnim ratom i protukomunizmom.

Većinu publike privukla je Milena  Benini sa svojim predavanjem o kontroverznom Sumraku u kojem se osvrnula i na metamorfozu vampira iz mitološkog čudovišta u romantične likove iz ženske literature.

PA088907Prva točka zabavnog programa također se osvrnula na nemrtve krvopije, ali iz kineziološke perspektive. Dvojica improvizatora usporenim su nastupom pokušali objasniti kakve sve napore uključuje jedan prosječan vampirski ugriz. Iako je glas s računala objašnjavao kineziološke pojmove (za koje su i glumci priznali da ih ne razumiju) publika je ostala očarana i nagradila glumce pljeskom.

Petak je završio Horror kvizom u kojem su natjecatelji trebali pogoditi kadrove iz nekih kultnih filmova strave. U sklopu kviza održano je i brzinsko natjecanje u oponašanju zombiea tokom kojeg je ozlijeđena jedna plastična čaša i nekoliko ljudi.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona