Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Jacqueline Carey - Liburnicon 2013 intervju

Autor: ivako

JC50sPosjetili smo i ovaj Liburnicon, a tamo razgovarali sa počasnom gošćom Jacqueline Carey koja je predstavljala prijevode svog romana Kushielova strijela.

Opširnije...

Esad Ribić - SFeraKon 2013 interview

Autor: Belmorn

esad-intPogledajte intervju sa Esadom Ribićem, snimljen na ovogodišnjem SFeraKonu i saznajte više o strip ilustratoru i njegovom radu.

Opširnije...

Danielle Trussoni - SFeraKon 2013 interview

Autor: Belmorn

GoH-Danielle-T-interviewKao i svake godine, sjeli smo i porazgovarali sa počasnim gostom SFeraKona. Ove godine to je Danielle Trussoni, autorica Angelologije.

Opširnije...

Steven Erikson - Liburnicon interview

Autor: marlene

erikson-interviewPogledajte intervju s piscem Stevenom Eriksonom s kojim smo pričali na Liburniconu. Autor je u Opatiji proveo mjesec dana radeći na najnovijem romanu...

Opširnije...

Cheryl Morgan - Kontakt Interview

Autor: Belmorn

c-morganPosljednji intervju Kontakta sniman je na afterpartyju konvencije. Cheryl Morgan osvrnula se na konvenciju, pričala o svojim Hugo nagradama i online izdavaštvu.

Opširnije...

Charles Stross - Kontakt Interview

Autor: Belmorn

stross-i-tellNa Kontaktu smo razgovarali i s američkim piscem Charlesom Strossom koji nam je rekao kako točno "prodaje laži", što za njega znači SF i zašto mrzi DRM.

Opširnije...

Dmitry Glukhovsky - Kontakt Interview

Autor: Belmorn

dmitryPogledajte video intervju s ruskim piscem Dmitryjem Glukhovskim, autorom post-apokaliptičnog romana Metro 2033. Dmitry nam je govorio o besplatnoj objavi romana na internetu, izradi video igre i mnogo čemu drugome.

Opširnije...

Tim Powers - Kontakt Interview

Autor: Belmorn

powrsNakon Macana, predstavljamo vam idući intervju s počasnim gostom Kontakta. Tim Powers je SF pisac kod nas najpoznatiji po Anubisovim vratima, Kad tamno istekne i Nepoznatim plimama na temelju kojih je snimljen četvrti film Pirata s Kariba.

Pogledajte intervju!

Opširnije...

Darko Macan - Kontakt interview

Autor: Belmorn

macan

Razgovarali smo s Darkom Macanom, počasnim gostom konvencije Kontakt, ovogodišnjeg Eurocona. Darko je pričao o svojim stripovima, projektima i serijalu dječjih romana. Pogledajte!

Sutra očekujte idući u nizu intervjua, a nakon toga i Vox Populi.

Opširnije...

Carrie Vaughn - Intervju s gošćom Istrakona 2012

Autor: Belmorn

carrie_vaughn_interviewTokom posjeta Istrakonu 2012 imali smo prilike razgovarati s počasnom gošćom konvencije, američkom spisateljicom Carrie Vaughn. Najpoznatija je po svom urban fantasy serijalu o Kitty Norville, a njene su kratke priče nedavno prevedene i na hrvatski.

Opširnije...

Guy Gavriel Kay - intervju sa Liburnicona

Autor: Belmorn

gg_kay_intervjuKao što smo najavili u izvještaju s konvencije, pričali smo s počasnim gostom Liburnicona - Guyom Gavrielom Kayem. Pogledajte video intervju s kanadskim piscem i bolje ga upoznajte.

Opširnije...

Intervju s Georgeom R. R. Martinom

Autor: Belmorn

martin-intervju-ljubljanaImali ste prilike čitati naš izvještaj o posjetu Georgea R. R. Martina Ljubljani, a sada uz punu galeriju fotografija možete pogledati i video prilog u kojem smo napravili kratki intervju s piscem. Pitali smo ga i o posjeti Dubrovniku...

Opširnije...

Josip Facković i Ivan Rogar - Intervju sa autorima Vektora

Autor: Belmorn

vektorPredstavljamo vam posljednji u nizu naših ovogodišnjih SFeraKonskih intervjua. Ovoga puta razgovaramo sa Josipom Fackovićem i Ivanom Rogarom, autorima Vektora - prvog domaćeg postapokaliptičnog filma.

Opširnije...

Goran Skrobonja, Oto Oltvanji i Darko Tuševljaković - Intervju sa SFeraKona

Autor: Belmorn

sferakon-trojstvoPogledajte video intervju sa počasnim gostima SFerakona, Goranom Skrobonjom, Otom Oltvanjijem i Darko Tuševljakovićem. Saznajte više o srpskim autorima, njihovom radu i iskustvima u izdavaštvu.

Opširnije...

Dave Lally intervju - SFeraKon 2011

Autor: Belmorn

dave_lallyPogledajte video intervju sa počasnim gostom ovogodišnjeg SFeraKona i organizatorom Eurocona, Dave Lallyjem. Saznajte što čovjek koji sudjeluje u organizaciji većine svjetskih konvencija misli o Hrvatskoj, te što nas iduće godine očekuje na Kontaktu, konvenciji koja spaja Eurokon i SFeraKon.

Opširnije...

Intervju sa Sanjom Lovrenčić

Autor: ns1

sanjaDomaću autoricu naše sada već poznate fantasy trilogije "Zmije Nikonimora" ne treba posebno predstavljati. Ove godine Sanja Lovrenčić posjetila je Istrakon 2011 kao počasna gošća, a mi smo imali prilike napraviti intervju.

Opširnije...

Intervju s Martinom Ralyom

Autor: Exxar

gnome_stew_logoEngine Publishing i ekipa sa Gnome Stewa nedavno su najavili svoju drugu knjigu, Masks: 1,000 Characters to Populate Your Worlds, a mi smo povodom toga intervjuirali Martina Ralyu, glavnog i odgovornog za EP i GS.

Opširnije...

Interview with Martin Ralya

Autor: Exxar

gnome_stew_logoEngine Publishing and the guys from Gnome Stew recently announced their second book, Masks: 1,000 Characters to Populate Your Worlds, so we decided to interview the man behind it all, Martin Ralya.

Opširnije...

Intervju s Irenom Rašetom

Autor: Belmorn

ire-interview.jpgPogledajte video intervju u dva dijela s Irenom Rašetom, blogericom, organizatoricom SFeraKona, urednicom NOSF-a i autoricom zbirke Cabron koju je promovirala na blog turneji s Ivanom D. Horvatinčić.

Opširnije...

Ivana D. Horvatinčić intervju

Autor: Belmorn

ivana_d-horvat.jpgPogledajte naš dvodjelni video intervju s Ivanom D. Horvatinčić, autoricom fantasy romana za mlade Pegazari koja je sudjelovala u blog turneji s prijateljicom Irenom Rašetom, čiji ćete intervju također uskoro gledati.

Opširnije...

Iz kategorije

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona