godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Najava Istrakona 2013

Autor: Belmorn

istrakon2013Bliži nam se 14. Istrakon koji će se i ove godine održati u Pazinu. Tema konvencija „Elementi“ staviti će naglasak na fanatasy, ali će se predavanja i dalje usmjeravati na kvalitetne znanstvene i SF teme.

Istrakon će se kao i uvijek održavati u Pazinskom Spomen domu, a veliko otvorenje je u petak 22. ožujka. Ove godine je naglasak na dominantnu temu konvencije, a ne na počasne goste (kao što je bilo proteklih godina). Podsjetimo, prošle je godine tema Istrakona bila Apokalipsa, a počasni gosti Carrie Vaughn i Semir Osmanagić.

Za sada još nije objavljena potpuna satnica, ali su poznata pojedina predavanja, turniri, radionice i točke programa. Damir Horvatić je najavljen sa predavanjima o Vatrozidu crnih rupa i Higgsovom bozonu, a ostale zanimljivosti uključuju i talk-show književno druženje sa piscem Goranom Skrobonjom.

Posjetitelji će moći igrati Pathfinder Society Organized Play, The One Ring Adventures ili ogromnu verziju Settlers of Catan. Za one koji žele znati više tu će biti predavanja Gorana Dimića o RPG igrama i njihovim konceptima uporabe magije.

Istrakon traje od petka do nedjelje, vidimo se u Pazinu!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona