godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

Putovanje kroz vrijeme

Autor: ns1

crvotocina-v.jpg

Ono što smo donedavno gledali na filmovima i čitali u knjigama "ubrzo" bi  moglo postati realna budućnost.

Einsteinov kolega, Kurt Goedel je 1949. prvi upozorio na mogućnost putovanja kroz vrijeme. Danas, gotovo 50 godina poslije, saznajemo da bi se to moglo i ostvariti. Znanstvenici Arefeva i Volovič uvjereni su da bi se mogle kreirati minijaturne svemirske crvotočine koje bi subatomskim česticama omogućile putovanje kroz vrijeme.

Naravno, to nije moguće izvesti bilo gdje, već u Europskom centru za nuklearna istraživanja - CERN. Da, onaj iz knjige "Da Vincijev kod", koji ima LHC (veliki hadronski sudarač) koji se proteže kroz dvije države (Francuska i Švicarska) i u kojem bi ti uvjeti, prema njihovim uvjerenjima, bili mogući .

"Spoznali smo da bi crvotočine mogle biti stvorene kao rezultat sudara subatomskih čestica", rekla je dr. Afereva. Takva tvrdnja nije naišla na potpuno odobravanje svih kolega iz CERN-a, ali je nitko nije opovrgnuo kao nemoguću. Najboliže tome bio je fizičar Brian Cox iz CERN-a: "Ako se crvotočine pojave u LHC-u, sam ću pojesti šešir koji mi je darovan za moj prvi rođendan i prije nego što mi ga stignu dati", rekao je Cox.

Moguće ili ne, činjenica je kako se budućnost koju su SF pisci pisali polagano ostvaruje. I dok većinu toga vidimo danas oko sebe, sve je manje i manje neostvarenih SF scenarija. A kao što je moj profesor dr. Skala iz elektronike rekao pri temi novih otkrića i postignuća: "Čovjek je fascinatno biće. Što on naumi to i ostvari!" Stoga, ako slučajno vidite nekoga tko vam sliči, tko zna, možda ste to baš vi...

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona