Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Gliese 581g - Planet koji podržava život?

Autor: Isenhart

GlieseZvijezda poznata kao Gliese 581g odnedavno je postala sinonim za oduševljenje u svijetu svemira. Spada u kategoriju crvenih patuljaka, najmanje aktivnih ali najbrojnijih zvijezda u Mliječnom putu.

Može se usporediti s 1/3 mase Sunca, a udaljena je oko 20 svjetlosnih godina od Zemlje. Zbog čega ova zvijezda poprima povijesni značaj, nije teško pretpostaviti, pogotovo kad spomenemo da njeni uvjeti i karakteristike itekako nalikuju našoj Zemlji. Gliese je skoro 4 puta veći od Zemlje, a smjestio se u tzv. "nastanjivoj" zoni orbitirajući točnoj na pravoj udaljenosti kako bi vodu održavao radije tekućom nego prečvrstom ili hlapljivom. Koliko je znanstvenicima poznato, ovo je minimum koji pruža pogodan uvjet za život čovjeka i života kakav poznajemo.

"Ovo je odlična vijest", priznaje Steve Vogt, član tima sa Sveučilišta u Kaliforniji, pogotovo nakon razočaranja iz 2007. godine kada je otkriven Gliese 581d koji se također pokazao fizički sličan Zemlji, ali nažalost nepogodan za život (poput Neptuna i Urana).

Možda je ovo pogodan trenutak da pružimo odgovor filozofima i znanstvenicima koji se već stotinama godina zapituju postoji li negdje "gore" planet nalik Zemlji. "Još puno toga nije razjašnjeno, pa se o većini informacija još uvijek samo špekulira", napominje Vogt. Kako bilo, još nema načina da se potvrdi postojanost života na novootkrivenom planetu.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona