kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Jean-François Signier i Renaud Thomazo: Tajna društva

tajna_drustva_lightboxNaslov knjige: Tajna društva Autori: Jean-François Signier i Renaud Thomazo
Godina izdanja: 2006.
Nakladnik: Naklada Ljevak
Format: 22,5 x 27,0 cm
Uvez: tvrdi
Broj stranica: 239
Prevoditeljica: Bojana Zeljko Lipovščak
Jezik originala: francuski

Jedna od najvećih francuskih izdavačkih kuća Larousse donosi nam izvanrednu knjigu "Tajna društva" čije je hrvatsko izdanje priredila Naklada Ljevak.

Bilo da ste totalni početnik koji nema nikakvoga znanja o ovoj temi ili već ponešto i znate, ova knjiga bit će pravi pogodak za vas. Kad bih je morala opisati u tri riječi one bi bile: enciklopedija u malom.

Doista, knjiga "Tajna društva" sastoji se od izvanrednih fotografija, čitkih tekstova i onih malih dodatnih informacija odvojenih od glavnog teksta, koje osobno jako volim. Podijeljena je na četiri velike cjeline: Tajna vjerska društva, Tajna inicijacijska društva, Tajna politička društva i Tajna zločinačka društva.

U svakoj od ovih cjelina naći ćete izuzetno puno informacija o pojedinim društvima, onima koja su davno prestali djelovati, ali i onima koja su još uvijek među nama i dalje, nakon stotine godina, obavijena velom tajne. Knjiga odgovara na brojna pitanja, točnije 70 njih, o raznim obredima, urotama, inicijacijama i slično.

Tajna vjerska društva obrađuju teme mnogih društava među kojima su zasigurno najpoznatiji Opus Dei i Kabala. Zašto se Kabala vraća u modu? Kakav je utjecaj Opus Deia? Ali odgovora i na pitanja: Kakvi su se skandali događali u Dionizovom kultu? Kakva je veza između Merlina i Gandalfa? Od čega se sastoji „prah za zombije“ kojeg koriste čarobnjaci vudua i makumbe? Koji su rizici današnjih vjerskih sekti kojima naše društvo obiluje?

Tajna inicijacijska društva su društva koja svoje sljedbenike „izvode na pravi put“. Njihove tajne stare su kao i čovječanstvo. Najpoznatiji među njima su svakako Templari i Slobodni zidari. I nakon par stotina godina o njima se zna svašta i ništa.  Zašto se oko Templara diže tolika prašina, zašto je njihov lov na Sveti gral toliko fascinantan? Koja je poveznica između Templara i Slobodnih zidara? Jesu li Slobodni zidari – templari novog doba? Naravno, ne vrti se sve samo oko Slobodnih zidara i Templara pa ćete u ovom djelu naći i alkemičare, magove, čarobnjake, vračeve, vitezove Ruže i Križa, red Zlatne zore pa čak i orgijske kultove i seksualnu magiju.

Tajna politička društva zapravo postoje da bi se suprotstavila vlasti i državi. A u većini slučajeva kada dođu do određenog cilja prestaju postojati, ali ostave veliki trag i utjecaj na društvo u kojem djeluju. Najstarije tajno političko društvo, Sveta Vehma, potiče iz 1254. godine i čak je tri stoljeća sijalo strah u Njemačkoj. Preko zloglasnih Asasina, neizbježnih Iluminata, nacionalističke Crne ruke, pa sve do Ku Klux Klana, ustaša i Al Quaide, u ovoj cjelini se opisuju najveće svjetske političke zavjere, atentati i strahote.

Tajna zločinačka društva imaju jednu temeljnu vrijednost a to je, naravo, tajna. Njihovi članovi moraju ostati tajni jer su sve njihove radnje zakonom kažnjive. Među tajnim zločinačkim društvima postoje i inicijacijska društva od kojih su najpoznatije kineske trijade i sicilijanska mafija. Jedno od najistaknutijih zločinačkih društava u srednjem vijeku bili su Školjkari, tajno zločinačko društvo sastavljeno od lopova, ubojica i krivotvoritelja. Također među ostalim možete saznati nešto više o ninjama, opće poznatoj zloglasnoj Cosa Nostri, Babama turske mafije, Yakuzama i svemoćnoj ruskoj mafiji.

U ove četiri cjeline dobit ćete odgovore na mnoga pitanja, dobiti vizualni uvid u svijet tajnih društava kroz mnoštvo fotografija i informacije kroz odlične tekstove od najranije povijesti do današnjih dana. Tajna društva su duboko infiltrirala u današnji svijet i iako se mnogo toga o njima zna, zapravo je još puno toga što treba otkriti, a i puno toga što će vjerojatno zauvijek ostati tajnom.

Jean-François Signier u suradnji s Renaudom Thomazom, povjesničarom i urednikom, pripremio nam je uistinu odličnu knjigu punu zanimljivih informacija, činjenica i pretpostavki. Izdanje koje će svakom čitaocu zaineresiranom za ovu temu biti pravo zadovoljstvo za pročitati.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona