kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Tajna društva: Slobodni zidari VI

Autor: Vekky

Slobodni zidari u Vatikanu?

Optužbe protiv slobodnih zidara uglavnom nisu dolazile iz građanskih, nego iz antisemitskih i klerikalnih krugova gdje je potrebno posebno naglasiti konzervativno katoličke, rusko-ortodoksne i isusovačke redove.

Već 1738. godine papa Klement XII upozoravao je na slobodne zidare kao neprijatelje duhovnog i svjetskog poretka, da bi već godinu kasnije započela inkvizicija protiv njih. Katolicima je bilo strogo zabranjeno članstvo u masonskim ložama, u protivnom bi bili ekskomunicirani.

benedikt
Benedikt XVI

Sadašnji papa Joseph Ratzinger, poznatiji kao Benedikt XVI, godine 1983. donio je deklaraciju pod nazivom "Declaratio de associationibus massonicis". U njoj je navedeno da se "katolik koji se uključi u društvo slobodnih zidara, stavlja u stanje teškog grijeha i ne može primiti svete sakramente...". Dakle, nema više ekskomunikacije, ali ostaje „stanje teškog grijeha“ - što je za katolike gotovo jednako[1].

Međutim, unatoč deklaracijama i zabranama, teoretičari zavjere vrlo često navode da Vatikan doslovno "vrvi" od masona i illuminata te da su upravo oni ti koji vode glavnu riječ. No, koliko istine ima u tome? Možda bismo trebali pobliže pogledati neke veze pa onda sami donijeti zaključke.

michele_sidona
Michele Sindona

Dakle, nepobitna je činjenica da je papa Pavao VI[2] jednog člana lože imenovao financijskim savjetnikom. Riječ je o mafijašu imenom Michele Sindona[3]. Njegovo članstvo u Loži P2[4] ( koja je osnovana kao slobodnozidarska, ali su se u bavili mafijaškim poslovima ) bilo je Vatikanu itekako poznato. Također se tvrdi da je Sindona bio, osim s mafijaškim krugovima, povezan i s američkom CIA-om i Interpolom.

Ni papa Ivan Pavao II, navodno, nije odolio vezama sa slobodnozidarskim i mafijaškim krugovima. Pri njegovom putu na Siciliju 1982. godine, "zajednica slobodnih zidara" je u novinama "Giornale di Sicilia" pozdravila svog – brata Ivana Pavla II[5]. Kako je to moguće?

ortolani
Pino Mandalari

Slobodni zidari Sicilije papi su iskazali "dužno poštovanje prema najvišim idealima. Klanjaju se presvetom... s trostrukim zagrljajem". Taj pozdravni govor nosio je potpis Pina Mandalaria iz Palerma koji je 90-tih godina uhićen kao financijski savjetnik šefa Cosa Nostre - Toto Riina[6]. Pri tom putovanju pape Ivana Pavla II znakovita je bila i činjenica da je u audijenciju primio članove "Viteškog reda od svetog Jeruzalemskog groba", među kojima je bio i drugi čovjek mafijaške P2 lože Umberto Ortolani.

Nikada nije došlo ni službeno objašnjenje Vatikana zbog čega je Ivan Pavao II 27. studenog 1983. godine ukinuo "Codex Iuris Canonici"[7] kojim je propisana ekskomunikacija članovima masonskih loža.

No, kako god bilo, u mnogim zemljama su svećenici pristupali masonskim ložama. Teoretičari zavjere govore o njima kao o "produhovljenim masonima" u srcu Katoličke crkve – u Vatikanu. Kardinal Giuseppe Siri je 1998. godine čak izrazio sumnju da su masoni postavili i jednog svog kandidata za papu.

ventovaticanoGodinu dana kasnije anonimna grupa vatikanskih službenika (svećenika i kardinala), koji su se nazvali "I Millenarai"[8], izdaje knjigu pod nazivom "Via col Vento in Vaticano".

U njoj je između ostalog navedeno: "Nevidljiva masonska ruka u Vatikanu se osjeti na svim mjestima od financija do visokih službeničkih pozicija.“

Tako npr. i Klaus Rüdiger Mai u svojoj knjizi „Tajna društva – moć, mit i stvarnost"[9] tvrdi da je već "tradicionalno da masoni kontroliraju vatikansku upravu, policiju kao i tajne službe vatikanske države..."

opTalijanski tjednik "OP" koji je izdavao Mino Pecorelli, objavio je 12. rujna 1978. godine listu sa 121 imenom visokih vatikanskih službenika i prelata koji pripadaju masonskim ložama. Između ostalih bila je navedena i lista "top desetorice" Vatikana, među kojima je bio i kardinal tajnik Jean Villot, "ministar vanjskih poslova" Agostino Casaroli, šef vatikanske banke biskup Paul Marcinkus i predsjedavajući vatikanske kongregacije Sebastiano Baggio. Pecorelli nije preživio odavanje tajne. U proljeće 1979. godine nađen je u svom autu ubijen hitcima iz vatrenog oružja[10].

"I Millenari" grupa također progovara o masonima u Vatikanu: "To je kraljevstvo Sotone. Krivo se stavlja na mjesto istinitog da bi se shvaćalo kao ispravno... Njihova tehnika je u tome da se istina i laž pažljivo miješaju, da bi se dobio jedan novi sastojak..."

 Jedan od najglasnijih zagovornika protiv masona i Židova bio je katolički svećenik Manfred Adler. On je želio dokazati da je "Ideologija masonstva i autonomni humanizam apsolutno neudruživ s kršćanskim vjerovanjem..." te da se "... antikršćanske elemente koji su nikli iz najdubljih masonskih krugova ne smije promatrati kao slučajnost... [11]“.

Takve tvrdnje potkrepljuje citatom "najutjecajnijeg zastupnika internacionalne masonske lože" Eduarda Quartier La- Tente (Velikog majstora švicarske velike lože "Alpina", a koji je svojedobno obnašao i dužnost u ženevskoj masonskoj loži): "Mason je slobodan čovjek, katolik je rob koji je podvrgnut prisilnoj disciplini duha... Za masonski duh ništa nije nepodnošljivije od toga."

m._alder_
Sinovi tame

S naslovima svojih knjiga: "Sinovi tame", "Antikršćanska masonska revolucija", "Slobodni zidari i Vatikan", "Crkva i Loža", Adler opisuje "skrivenu teoriju zavjere unutar imperijalista", a sve u svrhu, kako sam zaključuje "stvaranja antikršćanske svjetske vladavine...". On također u svojim publikacijama i govorima "upozorava" i ukazuje na knjigu "Tajna slobodnog zidarstva" koja je 1730. godine izdana u Bruxellesu, a u kojoj je između ostalog navedeno: "Najvažniji cilj masonstva je stvaranje jedne svjetske republike". Adler također govori o "procesu stalne izgradnje koji traje već dva stoljeća."

"Oni svoj iluzionistički plan svijeta", navodi Adler,  "provode svim sredstvima, kada je potrebno upotrebljavaju i silu. Tko se suprotstavi njihovim progresivnim metodama biva proglašen "intolerantnim", "reakcionarnim" i biva ili premješten ili na neki drugi način isključen iz društva. Nacionalne i narodne ideje bivaju proglašene nazadnima i označene kao nacionalističke.[12]". Zbog svojih antisemitskih istupa Adler je odstranjen iz škole gdje je radio kao vjeroučitelj te mu je do smrti bilo zabranjeno predavanje u školama. Mnogi smatraju s pravom, dok ga nekolicina smatra "žrtvom masonske intolerancije".

Još 1898. godine "L`Osservatore Romano", službeno glasilo države Vatikan, objavilo je antisemitski i antimasonski tekst u kojemu je između ostalog napisano: "Slobodni zidari i Židovi koji su se udružili da bi se borili protiv kršćanstva i žele ga uništiti, morat će odgovarati kada dođe buđenje kršćanske svijesti te će se morati braniti pred ljudskim bijesom...".  Na to su i Isusovci dodali: "Židovi su izvukli svoju korist proglašenjem religijskih sloboda i davanjem državljanstva, a sve to da bi postali našim gospodarima. Oni koji vladaju su masoni kojima upravljaju Židovi.".

osservat3

Thomas Günther u knjizi "Masoni, illuminati i ostali zavjerenici" piše tešku optužbu na račun Crkve: "Iza crkvenih argumenata stajala je slijedeća misao", kaže Günther, objašnjavajući: "Mi smo vam rekli da Židovi moraju ostati odvojeni od kršćanstva i da trebaju živjeti u getu, ali vi nas niste slušali, pustili ste Židove k sebi. Mi smo vam rekli da su oni dvolični i da kršćani protiv njih nemaju šanse, dakle treba ih opet zatvoriti u geto..."

U zraku ostaje pitanje – zbog čega se Crkva već stoljećima bori protiv židovstva i zbog čega oni predstavljaju toliku opasnost za kršćanstvo? Nije li ipak sama Crkva posijala sjeme zla i razdora i, iskreno rečeno, koliko bi bilo moguće događanje Holokausta i sličnih stratišta da Crkva tu nije bila umiješana? No, u nekim današnjim kontekstima neka pitanja su nepoželjna. Ostavljam čitaocu da sam promisli, a ja se vraćam masonima.

aljazeeraDakle, nije samo Crkva širila (i širi) glasnu mržnju protiv židovskog naroda. Arapska TV kuća "Al Jazeera" prije nekoliko godina: "Slobodni zidari su tajno društvo. Njihov cilj je odvajanje od religije, a njeguju sotonističke vrijednosti te pokušavaju kroz mrežu svojih organizacija preuzeti kontrolu nad cijelim svijetom... [13]".

U muslimanskom svijetu vrlo je teško biti mason. Radikalna islamska palestinska organizacija Hamas (Harakat el-Mukawame el Islamije – Pokret islamskog ustanka) je 1988. godine, pri svom osnivanju, kao jedan od glavnih ciljeva navela da osim Izraela i masoni moraju biti izbrisani jer su oni "produžena ruka cionista". Hamas smatra da je Izrael, točnije Židovi, osnovao tajna društva kao što su masoni te Rotary ili Lions klubove (koji su poznati kao veliki donatori i sudionici humanitarnih akcija).

Prema njihovom shvaćanju, sve te organizacije – tajne ili javne, rade u interesu cionizma i prema njihovim savjetima i pravilima. Zato ne iznenađuje ni događaj koji se zbio 9. ožujka 2004. godine kada su u Istambulu trojica nepoznatih muškaraca ušli u prostorije masonske lože s oružjem te pucali oko sebe i bacili bombu. Bilo je troje mrtvih (od kojih je jedan i atentator) i mnogo povrijeđenih. Prema iskazu jednog od svjedoka, jedan od atentatora je glasno vikao: "Smrt izraelskim ložama."

Zanimljivo - jer pri svemu ovome nitko ne gleda činjenicu da su Židovi tek kasnije bili primani u lože (kao što sam pisala u članku Slobodni zidari V), ali i da su mnoge stvari koje se Židova tiču jednostavno – izmišljene.

A u našem sljedećem članku moći ćete čitati kako su slobodni zidari povezani s politikom iako se kunu da nije tako ^^.

 

Izvori:

[1] http://www.suite101.de/content/katholische-kirche-und-freimaurerei-a56957
[2] http://hr.wikipedia.org/wiki/Pavao_VI 
[3] http://de.wikipedia.org/wiki/Michele_Sindona
[4] http://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda_Due
[5] Guido Grandt: Crna knjiga masonstva
[6] http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-9221952.html
[7] http://georg-hh.freimaurerei.de/kirche-versus-freimaurerei.html
[8] http://en.wikipedia.org/wiki/Gone_with_the_Wind_in_the_Vatican
[9] Klaus Rüdiger Mai: Tajna društva – moć, mit i stvarnost, Bergisch Gladbach 2006., str.379
[10] http://de.wikipedia.org/wiki/Carmine_Pecorelli
[11] http://www.h-ref.de/personen/adler-manfred/
[12] Manfred Adler: Sinovi tame I dio, Jeststetten 1994.
[13] Guido Grandt: Crna knjiga masonstva

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona