Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Tajna društva: Slobodni zidari IX

Autor: Vekky

znak_zidarstvaDragi čitatelji donosimo vam još jedan članak iz naše serije o slobodnim zidarima. U ovom pročitajte koja je bila njihova uloga u Francuskoj revoluciji.

Opširnije...

Tajna društva: Slobodni zidari VIII

Autor: Vekky

znak_zidarstvaNakon što smo u prošlom članku pisali o petljanju slobodnih zidara s politikom, u ovom možete pročitati o Sinovima slobode, Bostonskoj čajanci i naravno, o Georgeu Washingtonu.

Opširnije...

Tajna društva: Slobodni zidari VII

Autor: Vekky

znak_zidarstvaNaši slobodni zidari nastavljaju dalje (kao da bi ih itko i mogao spriječiti). Donosimo vam 7. dio o tom tajnom društvu, a ovoga puta pričamo o njihovoj upetljanosti u politiku (iako se kunu da nemaju veze s njom ^^).

Opširnije...

Atlantida - put prema mogućem izvoru legende

Autor: Max

atlantiscityKako i sam naslov kaže - u ovom članku pozabavili smo se mogućim izvorom legende o Atlantidi. Pročitajte gdje je Platon možda pogriješio i kakve veze sa svime time skupa ima Tantal. I naravno, uživajte na ovom putovanju :).

Opširnije...

Tajanstvene civilizacije: Atlantida II

Autor: mikasb

atlantiscityU prvom članku o Atlantidi govorili smo o njenom mjestu u legendama i povijesnim zapisima. Međutim, u današnje vrijeme „pronalazi“ se sve više mogućih lokacija Atlantide stoga ćemo se u ovom članku osvrnuti na neke od njih.

Opširnije...

Tajanstvene civilizacije: Atlantida I

Autor: mikasb

atlantiscityDonosimo vam prvi članak o mitskoj (za sada) Atlantidi. U njemu pročitajte kako je Platon pokrenuo mit i što se s legendom događalo sve do Edgara Caycea.

Opširnije...

Peter Fiebag i ostali: Misteriji istoka i zapada

Autor: Natalija

misterijiPeter Fiebag, dr. Eimar Gruber i Rainer Holbe napisali su knjigu "Misteriji istoka i zapada" koju je izdala nakladnička kuća Mozaik knjiga. Više o knjizi pročitajte u recenziji koja slijedi.

Opširnije...

Tajna društva: Slobodni zidari VI

Autor: Vekky

znak_zidarstvaČemu toliko neprijateljstvo religijski organizacija prema masonima? Ima li slobodnih zidara u srcu Vatikana? I još mnogo toga pročitajte u članku koji slijedi.

Opširnije...

Tajna društva: Slobodni zidari V

Autor: Vekky

znak_zidarstvaU petom dijelu o slobodnim zidarima pročitajte nešto više o povezanosti slobodnih zidara s okultizmom, kao i njihov odnos sa Židovima.

Opširnije...

Tajna društva: Slobodni zidari IV

Autor: Vekky

znak_zidarstvaIspričali smo vam puno toga o povijesti slobodnih zidara i legendama vezanim uz njihov nastanak, o njihovoj unutarnjoj organizaciji, ritualima i prvim stupnjevima članstva. No, većini ljudi najzanimljivije su glasine o njihovoj povezanosti s crnom magijom. Stoga u ovom članku krećemo s tim, ali za početak samo malo...

Opširnije...

Tajna društva: Slobodni zidari III

Autor: Vekky

znak_zidarstvaNakon što smo vas u prva dva članka upoznali s poviješću slobodnih zidara sada krećemo drugim putem. Pravac – organizacija, rituali, simboli i članovi. Uživajte ^^.

Opširnije...

Tajna društva: Slobodni zidari II

Autor: Vekky

znak_zidarstvaUz nastanak i povijest slobodnih zidara vezane su mnoge legende. Danas pročitajte legendu o Hiramu, ali i nastavak povijesnih događaja te kakvu su zapravo ulogu u svemu tome imali templari i kakav je bio odnos katoličke Crkve i zidara.

Opširnije...

Tajna društva: Slobodni zidari I

Autor: Vekky

znak_zidarstvaNakon izvrsnog članka o bavarskim Illuminatima nastavljamo dalje u sve boljem društvu. Kroz par članaka sljedećih tjedana predstavit ćemo vam jedno od najintrigantnijih tajnih društava: slobodne zidare. O njima se zna sve, a opet tako malo. Krećemo s njihovom povijesti.

Opširnije...

Tajna društva: Bavarski Illuminati

Autor: Vekky

ILLLOGOU mašti, ali i stvarnosti uvijek ima tajni, a posebno tajnih grupica ili čak društava koja iza zidina čuvaju svoje tajne, manipuliraju ostatkom ljudskog društva ili smišljaju razne spletke. Mi ćemo se, kroz seriju članaka koji će ići svaki utorak, pozabaviti tajnim društvima koja obitavaju u našem stvarnom svijetu... Ili možda ne?! 

Opširnije...

Morgellonova bolest ili jesmo li sigurni što jedemo?

Autor: Vekky

uvod"Mala tanka vlakna probijaju kožu svojih žrtava čineći im pritom neopisivu bol..."

Opširnije...

Tajanstvene civilizacije: Sumer

Autor: mikasb

uvodMnoge stare civilizacije iza sebe su ostavile neka neodgovorena pitanja. Jedna od njih je i Sumer. Pročitajte zašto je njihovo znanje bilo ispred svog vremena i kakve veze imaju izvanzemaljci sa svim tim.

Opširnije...

Neobične lubanje

Autor: Vekky

uvodNišta u nama ne može pobuditi takvu tajanstvenu mješavinu straha i znatiželje ili nas prisiliti da se suočimo s vlastitom smrtnošću kao što je prikaz ljudske lubanje.

Opširnije...

Iz kategorije

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona